Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

2011 Χρόνια πολλά !

2011 Χρόνια πολλά .Ευχές για υγεία ,δύναμη.
Ας ευχηθούμε το 2011 νάναι ένα νέο ξεκίνημα ,για ένα κόσμο πιο σωστό πιο δίκαιο ,παντού, στην ζωή ,στην πολιτική, στα ήθη , στις τεχνολογίες, στις ανθρώπινες σχέσεις ,στην συμπεριφορά. 
Μια κοινωνία που θα στρέφεται με στοργή και φροντίδα γύρω από τον άνθρωπο. 
Ένα κόσμο χωρίς πολέμους, πόνο και προσφυγιά.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κάλαντα Χριστουγέννων


Στους δρόμους ,στα σπίτια ,στις γειτονιές της Λεπτής θα ψάλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα του  ερχομού  Του, της γέννησης του Χριστού ,ο Σύλλογος Θρακιωτών Λεπτής «Οι γκαγκαβούζηδες» με «το σαράντα μέρες σαράντα νύχτες  η Παναγιά μας κοιλοπονούσε..…..» , την ημέρα των Χριστουγέννων.
Του Θεανθρώπου που μίλησε για την αγάπη και φανέρωσε την αλήθεια.
Ας αφουγκραστούμε τα μηνύματα της γέννησης του Θεανθρώπου ,που πηγάζουν μέσα από την ζωή και το έργο του και ας γίνουν η πυξίδα και ο οδηγός της ζωής μας.


Το ΔΣ του Συλλόγου Θρακιωτών Λεπτής  «Οι Γκαγκαβούζηδες»

Η πρόεδρος                                                    Η Γ.Γραμματέας

        Νικολέτα Πασσιά                                         Σοφία Ποστολζίκη

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ολοκληρωμένη στα τεύτλα από το 12

Το 2011 είναι η τελευταία χρονιά κατά την οποία οι τευτλοκαλλιεργητές θα λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, που αντιστοιχεί σε 35 ευρώ το στρέμμα ή περί τα 6 ευρώ ανά τόνο προϊόντος. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απογοητευτική τιμολογιακή πολιτική της ΕΒΖ κατά τα τελευταία έτη, οδηγεί νομοτελειακά στην παύση της παραγωγής τεύτλων, καθώς οι αγρότες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν την καλλιέργεια, αφού γίνεται ασύμφορη.
Υπάρχει πρόθεση ,προσπάθεια από την πλευρά της πολιτείας  να παραμείνουν κάποια εργοστάσια ζάχαρης ανοικτά και να συνεχιστεί η καλλιέργεια τεύτλων στη χώρα μας. Πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός από την αγροτική οικονομία, υπάρχει και θέμα δημόσιας υγείας των καταναλωτών, αφού σε περίπτωση παύσης της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, η ζάχαρη που θα καταναλώνουμε θα εισάγεται από τα δύο Εργοστάσια της ΕΒΖ ΑΕ  που βρίσκονται στην   Σερβία, όπου υπάρχουν περιοχές με απεμπλουτισμένο ουράνιο από τον πόλεμο στην τότε Γιουγκοσλαβία. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια και προκειμένου οι παραγωγοί να συνεχίσουν την καλλιέργεια η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , μελετά την ένταξη της εγχώριας τευτλοκαλλιέργειας στο καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης.
Η σκέψη είναι να εξοικονομηθούν χρήματα για τα τεύτλα μέσα από τα αγροπεριβαλλοντικά του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013  «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Δεν πρόκειται να γίνει συνολική αναθεώρηση του προγράμματος αλλά βελτίωση και κάποιο συμμάζεμα των δράσεων   του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις».
Αν επιτευχθεί ο στόχος της ολοκληρωμένης διαχείρισης, οι τευτλοπαραγωγοί, εκτός από τα χρήματα που θα εισπράττουν από την πώληση των τεύτλων, σε όποια εργοστάσια ζάχαρης απομείνουν, θα έχουν και μια στρεμματική ενίσχυση.
Το καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης συνήθως έχει πενταετή διάρκεια και θα ξεκινήσει αν όλα πάνε καλά  από το 2012. Στο διάστημα αυτό οι Έλληνες καλλιεργητές θα λαμβάνουν ως ενίσχυση το ποσό των 50-60 ευρώ ανά στρέμμα.
Έτσι το 2011 θα υπάρξει η εκπόνηση μελέτης από το Υπουργείο για τη σκοπιμότητα λήψης μιας τέτοιας απόφασης.
Πρόκειται δηλαδή για το πρώτο βήμα υιοθέτησης του μέτρου, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσει το πράσινο φως, θα πρέπει να έχει στα χέρια της επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την αναγκαιότητά του.
Από την μεριά τους ,οι τευτλοπαραγωγοί προτείνουν να υπάρξει δημιουργική τιμολογιακή πολιτική ,προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τεύτλα. Να βλέπουν πράγματι ότι από την παράδοση της σοδειάς τους αποκομίσουν ένα βιώσιμο εισόδημα.

Φωτοβολταϊκά


Τα αιτήματα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών από επαγγελματίες αγρότες που υποβλήθηκαν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, για μονάδες ισχύος έως 100 kw σε ιδιόκτητες εκτάσεις, θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες αιτήσεις, όπως αναφέρει , προβλέπει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  σε αγροτική γη 
Η εγκύκλιος που εκδόθηκε 20-12-10  στην δημοσιότητα   ρυθμίζει τη διαδικασία υποβολής και εξέτασης των αιτημάτων, καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι
Τα βήματα που ακολουθούνται είναι, συνοπτικά, ο χαρακτηρισμός της γεωργικής γης (ως υψηλής παραγωγικότητας ή μη), η περιβαλλοντική αδειοδότηση, η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, η προσφορά σύνδεσης από τη ΔΕΗ, η σύναψη συμβάσεων σύνδεσης και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η έκταση στην οποία εγκαθίστανται τα φωτοβολταϊκά δεν μπορεί να ξεπερνά το 1% των καλλιεργούμενων εκτάσεων ανά νομό.

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου, καθώς και σχεδιάγραμμα που περιγράφει τη διαδικασία αδειοδότησης, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Για το αγροτικό εισόδημα

Στα στάρια οι διεθνείς τιμές με το κλείσιμο της χρονιάς  κινούνται ανοδικά ,αλλά εμείς  ήδη έχουμε ξεπουλήσει την σοδειά μας και έτσι  ούτε οι αγρότες ούτε οι ενώσεις μπορούν να καρπωθούν από την αύξηση της τιμής των δημητριακών.
Οι Ενώσεις ,μπροστά στα χρέη τους ,αναγκάστηκαν να πουλήσουν νωρίς νωρίς σε τιμές που μόλις άγγιζαν τα 20 λεπτά  / kgr   ενώ οι τρέχουσες τιμές  τώρα είναι 24 λεπτά / kgr  Φυσικά χαμένοι οι παραγωγοί ,που βγαίνουν ζημιωμένοι κατά 20-50 ευρώ / tn  ,αφού για μια ακόμη φορά οι Ενώσεις δεν διαχειρίστηκαν σωστά την σοδειά τους. Το μαλακό στάρι ξεπέρασε τα 24 λεπτά /kgr ,όμοια το σκληρό τα 23-24 λεπτά /kgr.
Αποτέλεσμα να μειώνεται καθημερινά το αγροτικό εισόδημα. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία  της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat που δόθηκαν  στην δημοσιότητα ,μείωση 4,3% παρουσίασε το πραγματικό αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2010 σε σχέση με το 2009, ενώ στους «27» χώρες  διαπιστώθηκε αύξηση 12,3%.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Οι νέοι Δήμοι

Όπως είναι γνωστό από την 1η Ιανουαρίου 2011 εγκαθίστανται και αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές αρχές, που αναδείχθηκαν από τις εκλογές του  Νοέμβρη του 2010.
Με σκοπό την διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας των νέων  Δήμων,  η πολιτεία έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο ,που περιγράφει  τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι νυν δημοτικές αρχές του Δήμου ώστε, μέχρι αύριο  22 Δεκεμβρίου 2010, να έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω απαιτούμενες ενέργειες:
Να έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πινακίδες με το όνομα του νέου Δήμου, τουλάχιστον στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του νέου δήμου, στα κεντρικά καταστήματα των συνενούμενων Δήμων με πρόσθετη αναφορά στο όνομα της Δημοτικής Ενότητας  και όπου είναι εφικτό στα καταστήματα των άλλων υπηρεσιών του Δήμου.
Να διασφαλισθεί ότι ο υπάρχων χώρος συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είναι επαρκής για τις ανάγκες του νέου, πολυπληθέστερου, δημοτικού συμβουλίου τόσο από άποψη χώρου όσο και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής.
Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των σφραγίδων του νέου Δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του άρθρου 5, παρ. 1 του Ν. 3852/2010 οι σφραγίδες των νέων δήμων διαφέρουν από τις υπάρχουσες, οπότε θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να προμηθευτούν νέες σφραγίδες, ακόμα και σε αυτούς που δεν επέρχεται καμία μεταβολή με τον «Καλλικράτη».
Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια εντύπων και τροποποιημένων εντύπων
(τριπλοτύπων και πιστοποιητικών) με το όνομα του νέου Δήμου.

Οι νυν Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους ώστε να ρυθμιστεί κάθε ζήτημα σχετικά με την ομαλή εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών.

Άντε και καλό ξεκίνημα !!!

Ορκομωσία Δ.Σ Δήμου Ορεστιάδας

Αύριο Τετάρτη - 22 Δεκεμβρίου 2010  - στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου  Ορεστιάδας Δ.Μουζά , μαζί με τα νέα μέλη  των συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών που έχουν εκλεγεί στις Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη 2010.  
 Στην τελετή ορκωμοσίας  θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου, κ.κ Δαμασκηνός. 
Ευχές για καλή επιτυχία !

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ενιαία ενίσχυση



Οι κυλιόμενες απεργίες των εργαζομένων  στην Αγροτική τράπεζα είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της καταβολής  του υπόλοιπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης  για το 2010. 
Αρχικά υπολογιζόταν ότι θα είναι στους λογαριασμούς των αγροτών διαθέσιμα τα χρήματα από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου. 
Με τα νέα δεδομένα φαίνεται πως αυτή την βδομάδα θα καταβληθεί και θα μπορούν οι αγρότες να κάνουν ανάληψη από τον τραπεζικό τους λογαριασμό .

Οργανώσεις παραγωγών

Στο νέο μοντέλο ανασυγκρότησης των συνεταιρισμών σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  ,θα συγκροτηθούν οργανώσεις παραγωγών ,καθεμία από τις οποίες θα καλύπτει μια περιφέρεια και ένα συγκεκριμένο προϊόν. Με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους θα υλοποιούν επιχειρησιακά προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ,ώστε να καλύπτουν τις προϋποθέσεις του συστήματος ποιότητας που θέλουν να ακολουθήσουν. Το πιστοποιημένο πλέον προϊόν με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους  προβολής και διαφήμισης , της κάθε οργάνωσης παραγωγών , θα βγαίνει στις αγορές. 
Η κάθε περιφέρεια θα έχει το δικό της  καλάθι γης ,παραγωγής προϊόντων  ,που θα αναδεικνύει την ταυτότητα της περιοχής ,με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο  και θα μπορεί φυσικά να είναι βιώσιμο. 
Είναι μια σημαντική προσπάθεια πράγματι , χρειαζόμαστε όμως και αγρότες νέους που δυστυχώς εγκαταλείπουν την γη ,όταν βλέπουν καθημερινά την κατρακύλα των τιμών παραγωγού, όταν παρατηρούν πως η  πορεία του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος  περνώντας μέσα από χίλια μύρια κύματα ελάχιστα απέδωσε και πάντοτε η εκμετάλλευση του εισοδήματος του  ήταν ανίκητη. Σε  αυτή την πορεία  για τον αγρότη   καμιά αγροτική πολιτική δεν μπορεί να έχει εφαρμογή ,δεν μπορεί να αποδώσει καρπούς ,αν πρώτα πρώτα δεν ρυθμιστούν τα ζητήματα ασυδοσίας ,  στην αγορά αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Είναι τόσο δύσκολο πια να ξεκινήσουμε από εκεί !!! 
Δίπλα μας στην Αδριανούπολη σε απόσταση αναπνοής ,υπάρχει ένα υπερσύχρονο δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων. Όπου τουλάχιστον δίνεται η δυνατότητα στον αγρότη να εκθέσει το προϊόν του και να απαιτήσει καλύτερες βιώσιμες τιμές.  Μόνο που και η δημιουργία δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων  θέλει  σωστή οργάνωση  για να  έχει δημιουργικό αποτέλεσμα για την σοδειά του αγρότη και όχι πρόσθετες επιβαρύνσεις στους συνεταιρισμούς μα και μια ακόμη μελλοντική απογοήτευση.     

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Νομάρχης Ροδόπης και εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, μετά από τη διαβεβαίωση που είχε από το Υπουργείο Εργασίας και  Κοινωνικής Ασφάλισης πως η λειτουργία μιας εξαιρετικά σημαντικής κοινωνικής δομής, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», θα συνεχιστεί κανονικά  αφού εξασφαλίστηκαν οι σχετικοί χρηματοδοτικοί πόροι.
Ο κ. Γιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:
«Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι είναι μία εξαιρετικής σημασίας Κοινωνική δομή με καταγεγραμμένη προσφορά στους ηλικιωμένους πολίτες. Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι διασφαλίστηκαν οι σχετικοί πόροι και η δομή θα λειτουργήσει κανονικά χωρίς να υπάρξει πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας. Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε για πίεση προκειμένου το πρόγραμμα να συνεχιστεί και να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά αφού οι κοινωνικές ανάγκες αντί να μειώνονται αυξάνονται», κατέληξε ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Για τις εκλογές

Κι πάλι Μουζάς το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών. Πολλοί ήταν εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι τελικά η γενική αδράνεια και η απουσία  ουσιαστικά του Δημάρχου από την  πόλη θα του  κόστιζε. Μόνο με την πλακόστρωση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατόρθωσε και έπεισε τον εμπορικό κόσμο. Κι όμως κέρδισε τις εκλογές .   
Το εμπορικό κέντρο της πόλης που τόσο έντονα νωρίτερα, είχε εκδηλώσει την δυσαρέσκεια του ,τον ψήφισε τελικά .  Αρκεί κανείς να δει τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων μέσα στην πόλη ,όπου «θέρισε» στην κυριολεξία ο κ. Μουζάς. Κι φυσικά αναμενόμενα αποτελέσματα είχε στις Οινόες στις Σαγήνες ,όπου τα ποσοστά επιτυχίας του ήταν…αστρονομικά !!! Δεν ξέρω νιώθω μια απογοήτευση μέσα μου ,που πηγάζει από το γεγονός ,πως ότι και  αν κάνουμε στην Γκαγκαουζία ,όσες προσπάθειες ανάδειξης ,προβολής ,αυτογνωσίας , έργων ,παρεμβάσεων……. δεν ωφελεί. Κυριαρχεί ο Μουζάς. 
Φυσικά εμείς όλοι αυτή την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και χρόνια με τους Γκαγκαούζους δεν αποσκοπεί δεν στοχεύει σε συσσώρευση ψήφων , απλά το ζούμε το νιώθουμε ,το έχουμε μέσα μας να κυκλοφορεί. Από την άλλη πλευρά σαφώς οι Δημότες μας έστειλαν και ένα άλλο μήνυμα ,πως θέλουν ανθρώπους με εμπειρία ,δοκιμασμένους και όχι ανθρώπους δίχως παρουσία σε ένα σωματείο βρε αδελφέ  !!   
 Όσο για μένα και την επιλογή μου  να κατέβω υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος …πάτωσα !!! δεν εκλέγομαι !!!    

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η ώρα της μεγάλης απόφασης πλησιάζει. Στις 7 Νοεμβρίου καλείσαι να επιλέξεις ποιος συνδυασμός και ποια πρόσωπα θα σε αντιπροσωπεύσουν στην Περιφέρεια Ανατ.Μακεδονίας και Θράκης στο τιμόνι του Νομού Έβρου ,για τα επόμενα 3,5 χρόνια.
Είμαι ένας νέος άνθρωπος που γεννήθηκα και μένω στην Λεπτή Ορεστιάδας , παντρεμένος με την Τσιομπανίδου Άννα ,εκπαιδευτικό και έχουμε δύο παιδιά . Την Βενετία ,φοιτήτρια Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο 2ο έτος και τον Τάσο μαθητή 2ας Γυμνασίου.
Με τον ιδρώτα των φτωχών αγροτών γονιών μου και εργαζόμενος τον ελεύθερο χρόνο μου σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έγινα Χημικός και διδάκτωρ του Δημοκρίτιου Πανεπιστήμιου Θράκης .

Έχω μια επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα ,εργάζομαι ως Προϊστάμενος Υπηρεσίας Παραγωγής και Χημικών Εργαστηρίων στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας και στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δημοκρίτιου Πανεπιστήμιου Θράκης με σύμβαση.

Μετά το τέλος των σπουδών μου στην Αθήνα ήρθα στα μέρη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Δραστηριοποιήθηκα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ορεστιάδας . Έχω εκλεγεί για 5 συνεχόμενες τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος Ορεστιάδας στις πρώτες θέσεις προτίμησης και την τετραετία 1999-2002 ήμουν Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας.
Δραστηριοποιήθηκα με ευαισθησίες σε θέματα Ιστορίας ,Ταυτότητας ,παράδοσης ,ανάδειξης , προβολής και αυτογνωσίας του τόπου μας .Έκανα γνωστή την Λεπτή , την Ορεστιάδα και τους Γκαγκαβούζηδες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Πρόεδρος ,της Ένωσης Συλλόγων Παράδοσης και Δημιουργίας «Οι Γκαγκαβούζηδες »
Ήμουν από τους πρώτους που επισκέφτηκαν την Κοινότητα της Γκαγκαουζίας στην Ν. Μολδαβία πριν πολλά χρόνια. Έχω συμβάλει στο άνοιγμα ενός δρόμου επικοινωνίας και συνάντησης με την Κοινότητα της Γκαγκαουζίας.
Το 1996 μετά από παρεμβάσεις μου και με την ενεργό συμπαράσταση του Στέλιου Παπαθεμελή επισκέφθηκε την Ελλάδα με επίσημη πρόσκληση της Βουλής των Ελλήνων για πρώτη φορά , αντιπροσωπεία από την Κοινότητα της Γκαγκαουζίας. Η αρχή έγινε .Άρχισαν τότε οι πρώτες επαφές. Βουλευτές της Γκαγκαουζίας σήμερα συμμετέχουν πλέον στις εργασίες της Διεθνούς Διορθόδοξης Βουλής.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ,Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας συμμετείχα αποφασιστικά στην Δημιουργία ενός Δήμου πιο ανθρώπινου πιο λειτουργικού πιο όμορφου πιο φιλικού στον πολίτη. Ενός Δήμου που να σέβεται την ιστορία την ταυτότητα τον πολιτισμό και την παράδοση μας.
Εργάστηκα με ιδιαίτερη φροντίδα πάνω στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα .Ασχολήθηκα
 Με την ανθρώπινη μοναξιά ,την 3η ηλικία ,την ανεργία ,την νεολαία ,τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, την φτώχεια , την πολιτιστική δημιουργία και πρωτοβουλία ,την κατοχύρωση της αποκέντρωσης , την απόκτηση περιφερειακής συνείδησης και ταυτότητας ,την πολυμορφία ,τον πλουραλισμό ,την ιδιαιτερότητα, τις διακρίσεις , την ανάπτυξη αυτής της ακριτικής και τόσο ευαίσθητης Εθνικά περιοχής μας.



Φίλε και φίλη ,τώρα ποια γνωριζόμαστε καλά.

Στις 7 Νοεμβρίου ,μετά από 5 τετραετίες στο Δήμο Ορεστιάδας ,θέλω να κάνω ένα βήμα πιο πάνω ,ζητώ την εμπιστοσύνη σου στο συνδυασμό και στο πρόσωπο μου.
Ζητώ την υποστήριξη και την ψήφο σου.

Η ψήφος σου σε εμένα θα είναι η αφετηρία για νέους αγώνες ,νέες προσπάθειες ,πιο δυναμικές διεκδικήσεις.
Πιστεύω ότι αποτελώ την ειλικρινή φωνή ,την καρδιά και την σκέψη σου ,για αυτό το λόγο θέλω την εμπιστοσύνη σου .
Ψηφίζοντας με να είσαι βέβαιος ότι θα φανώ ΑΝΤΑΞΙΟΣ των προσδοκιών σου.

Με εκτίμηση
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Έβρου
Κοινωνική Συμμαχία
Περιφέρεια Αν.Μακεδονίας &Θράκης
Υποψήφιος Περ. Άρης Γιαννακίδης
Υποψήφια Αντιπερ. Γεωργία Νικολάου