Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Cesaria Evora


 Η ιστοσελίδα μας ασχολείται  κυρίως με θέματα  που έχουν σχέση με την  Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Γεωργία.
Θεωρήσαμε όμως ότι είναι πολύ σημαντικό να σας ενημερώσουμε για την   μοναδική συναυλία μια μεγάλης ντίβας , της  Cesaria Evora , η  οποία  θα μας μαγέψει στις  06 Ιουνίου 2011, ζωντανά στο Θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα.
Μετά από ένα χρόνο απουσίας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε, η βασίλισσα της ethnic μουσικής από το Πράσινο Ακρωτήρι, επιστρέφει στη σκηνή.
Η Cesaria  Evora  «η ξυπόλυτη ντίβα», προσωνύμιο που της δόθηκε από τη μόνιμη συνήθειά της να τραγουδά  ξυπόλυτη ,χωρίς παπούτσια ,ακόμη και σήμερα , εκφράζοντας έτσι την  αντίθεσή της προς τη συνεχιζόμενη φτώχεια της πατρίδας της ,γεννήθηκε το 1941 στο Sao Vincente του Cape Verde.
Σήμερα θεωρείται η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα της morna. Το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα, διαδεδομένο στα νησιά του αρχιπελάγους ανοιχτά της Σενεγάλης, γεννήθηκε από την καταπίεση των Ευρωπαίων Αποικιοκρατών.
Με τα τραγούδια  της , περιγράφει με παράπονο ,την νοσταλγία της ελευθερίας, τα σκλαβοπάζαρα, τη προδομένη αγάπη, την αδικία ,την καταπίεση ,τα ακυρωμένα όνειρα, την σκληρή ζωή στο φτωχό νησί της.
Την Δευτέρα  λοιπόν 06  Ιουνίου  η Cesaria  Evora  στην Αθήνα με την μεγάλη επιτυχία της , το Sodade……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου