Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

κι πάλι για την ζάχαρη...



Η εμφάνιση για πρώτη φορά στο προσκήνιο του γαλλικού συνεταιριστικού κολοσσού Cristal Union, του ομογενούς και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και της ιταλικής Ferrara (μέσω της SFIR)  αλλάζει τα δεδομένα  στην διαδικασία πώλησης της ΕΒΖ ΑΕ.
Η ΑΤΕbank δεν ανακοίνωσε επισήμως τα ονόματα των δέκα ομίλων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έως τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου (ημερομηνία που εξέπνευσε η σχετική προθεσμία), ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, απέναντί τους οι τρεις νέοι «μνηστήρες» θα βρουν την τριάδα των φιναλίστ του προηγούμενου διαγωνισμού. Δηλαδή  την πολωνική Polski Cukier, την Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία αλλά και τη βουλγαρική Litex, η οποία, παρά τα προβλήματα που αυτό το διάστημα αντιμετωπίζει με τη δικαιοσύνη της χώρας της, επιμένει να δηλώνει παρών στη διεκδίκηση της ΕΒΖ. Το ίδιο και η Sunoko DOO Novi Sad του Σέρβου πολυεκατομμυριούχου Κόστιτς, ο οποίος είχε εμφανιστεί και στον πρώτο διαγωνισμό -χωρίς όμως εν τέλει να καταθέσει δεσμευτική προσφορά. Ωστόσο, η εν λόγω εταιρεία ήδη κατέχει 3 από τα συνολικά 6 εργοστάσια που υπάρχουν στη γειτονική χώρα.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν τρεις ακόμα μικρότερες εταιρείες οι οποίες δε συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να διεκδικήσουν την ΕΒΖ. Παρά τη σχετική φημολογία, άνθρακες φαίνεται ότι αποδεικνύεται ο θησαυρός για το ενδιαφέρον αμερικανικού fund ενώ, όπως αναμενόταν, δεν προσήλθαν οι γερμανικές Nordzucker και Sudzucker.
H αξιολόγηση των προσφορών θα κρατήσει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και το Νοέμβριο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου