Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

λαθρομετανάστες...



Η κυβέρνηση επιθυμώντας να δώσει τέλος στις μεταναστευτικές ροές από την πλευρά της Τουρκίας, δημιουργεί τέσσερα κέντρα κράτησης μεταναστών στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου. Κύριος λόγος της κίνησης αυτής είναι να μπει φρένο στο κύμα προσφύγων που προέρχεται από τη Συρία. Παράλληλα με την  δημιουργία αυτών των κέντρων  ενισχύονται οι περιπολίες στο Αιγαίο με τη χρησιμοποίηση του Στρατού και του Λιμενικού σώματος.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης σε δηλώσεις  τονίζει πως  "δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θα πρέπει να εκπέμψουμε και τα κατάλληλα μηνύματα προς όλους και κυρίως σε όσους εμπλέκονται με αυτό το εμπόριο ανθρώπων. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων έχει δυσκολίες, ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα………… ».
Διαβάζουμε πως στην  Ιταλία στο νησί Λαμπεντούζα  οδηγούνται οι λαθρομετανάστες  και παραμένουν εκεί  επ αόριστο  και σε πλήρη απραξία ,με αποτέλεσμα  οι ίδιοι να ζητούν επαναπατρισμό .Αυτές οι λύσεις είναι δοκιμασμένες και η εφαρμογή τους εμφανίστηκε από τους Αμερικάνους για τους Κουβανούς και Μεξικάνους  λαθρομετανάστες.Το ίδιο και οι Αυστραλοί  οδηγούν τους λαθρομετανάστες από Μπαγκλαντές Κίνα Ινδία, σε  ξερονήσια . Μάλιστα  ακούστηκε πως ,εκεί οδηγήθηκαν και  Έλληνες   που έληξε η τουριστική τους βίζα και συνελήφθησαν ως λαθροβιούντες στην Αυστραλία.
Το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες στην χώρα μας  είναι υπαρκτό και οι πολίτες έχουν κάθε δίκαιο να  αντιδρούν. Η ανεξέλεγκτη είσοδός τους στη χώρα μας και η ύπαρξή τους σε μεγάλο αριθμό έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων, με κυριότερο την αύξηση της εγκληματικότητας. Ωστόσο,  το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι (τουλάχιστον όχι στο σύνολό τους), ούτε η διαφορετική καταγωγή τους ή το διαφορετικό χρώμα του δέρματός τους, αλλά το σύστημα που δεν μπόρεσε ούτε να προλάβει  ούτε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μετά τη γέννησή του.
Λόγω όμως της κρίσης, οι ακραίες θέσεις συνήθως βρίσκουν πάντοτε πρόσφορο έδαφος. Καλλιεργούνται και έμμεσα από κάποιους που έχουν σχετικό οικονομικό και πολιτικό συμφέρον, ενώ καλύπτουν την ανάγκη των πολιτών να βρουν υπεύθυνους για την κατάστασή τους, κάποιους πέρα από τους εαυτούς τους και τους ομοίους τους. Σίγουρα όμως δεν λύνουν ουσιαστικά κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, δημιουργούν πολλά περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου