Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

έκτακτη εθνική ενίσχυση σε γαλακτοπαραγωγούς



«Παράθυρο» για την ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος αποτελεί η έγκριση από την πλευρά της Κομισιόν για την έκτακτη εθνική ενίσχυση (de minimis) σε Ισπανούς γαλακτοπαραγωγούς.
Ο Ισπανός υπουργός Γεωργίας, Μιγέλ Αρίας Κανιέτε, ανακοίνωσε ότι θα διανείμει κονδύλι ύψους 31 εκατ. ευρώ στις εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί από τις μειωμένες τιμές γάλακτος της προηγούμενης περιόδου και τις υψηλές τιμές των ζωοτροφών που ισχύουν στην τρέχουσα περίοδο. Σύμφωνα με τον κ. Κανιέτε, ο κάθε κτηνοτρόφος θα λάβει κατά μέσο όρο το ποσό των 1.400 ευρώ ανά εκμετάλλευση (700 ευρώ το χρόνο).
Στις Βρυξέλλες εξετάζεται  το ελληνικό αίτημα για έκτακτες de minimis ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους, προκειμένου να προμηθευτούν τις ακριβές φετινές ζωοτροφές. Προς το παρόν, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεξεργάζεται τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθούν οι έκτακτες αυτές ενισχύσεις, αφού θεωρείται ότι δεν έχει υπάρξει καμία εμπλοκή, πέραν του διπλού και τριπλού φιλτραρίσματος, που περνά πλέον κάθε ελληνικό αίτημα προς την Κομισιόν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου