Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

για την δωδώνη.....



Την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην κοινοπραξία S.I. που συγκροτείται κατά 90% από το επενδυτικό γκρουπ Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την Σίμος Food Group ανακοίνωσε επισήμως η υπό εκκαθάριση ΑΤΕbank.
Το τίμημα «έκλεισε» στα 21 εκατ. ευρώ.
Η ανακοίνωση έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες και τις διαρροές των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για «τελειωμένη» συμφωνία η οποία η επισημοποίηση της οποίας κωλυσιεργούσε για πολιτικούς λόγους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την SI Capital Partners βρίσκεται ο ρωσικός όμιλος εταιρειών τροφίμων και ποτών Wimm Bill Dann, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες.
Έντονες αναμένεται να είναι οι αντιδράσεις παραγωγών, τοπικής κοινωνίας και Ενώσεων καθώς η ελληνική εταιρεία-συνέταιρος των Ρώσων φέρεται να οφείλει στη Δωδώνη περί τα 11 εκατ. ευρώ από την μακροχρόνια εμπορική συνεργασία τους.
Η ανακοίνωση της τράπεζας έχει ως εξής: 
«Η ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση ανακοινώνει ότι υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του κατεχομένου από αυτή ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.» με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε. , έναντι Τιμήματος περίπου 21 εκ.
Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με την συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται :
-Η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην Εγχώρια και στη Διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, η αξιοποίηση του προσωπικού, οι Επενδύσεις στις υποδομές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και στην προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρίας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον και η υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας.
Σύμβουλοι της ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση είναι η Alpha Bank Α.Ε., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Δικηγορική Εταιρία Σαραντίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου