Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

κατάργηση ΔΟΥ



Στην κατάργηση 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής.
Μετά την κατάργησή τους θα παραμείνουν συνολικά στη χώρα 114 ΔΟΥ. Σ' αυτές θα ενσωματωθούν όσες καταργούνται.
Στην Αττική καταργούνται 28 ΔΟΥ και θα παραμείνουν 41.
Στη Θεσσαλονίκη καταργούνται 6 ΔΟΥ και θα παραμείνουν 11.
Σε 13 νομούς παραμένουν από 2 ΔΟΥ στον κάθε έναν. Συνολικά, καταργούνται 35 ΔΟΥ στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου,
Έβρου, Ηρακλείου, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλης και Χαλκιδικής.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, ελήφθησαν υπόψη και κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, όπως η δυσκολία πρόσβασης, ο νησιωτικός και ορεινός χαρακτήρας, καθώς και οι ακριτικές- παραμεθόριες περιοχές, με σκοπό, όπου καταργούνται ΔΟΥ να δημιουργηθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Το όφελος από τις ενοποιήσεις των ΔΟΥ ανέρχεται σε 800.000 ευρώ ανά μήνα, ενώ, το αντίστοιχο κόστος θα ανέλθει σε 4.000.000 ευρώ και, συνεπώς, θα αποσβεστεί σε περίπου πέντε μήνες. Άρα, το συνολικό όφελος για το δημόσιο κατά τη διετία 2013- 2014 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 15.000.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο θα προβεί σε ενέργειες ένταξης των δαπανών αυτών στο ΕΣΠΑ, ώστε το κράτος να επιχορηγηθεί κατά 95% από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου