Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

νέος μνηστήρας ...για την ΕΒΖ ΑΕ



Έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από μέρους της  γαλλικής ζαχαροβιομηχανίας  Cristal Union ,για την αγορά της ελληνικής βιομηχανίας ζάχαρης σε αυτή την φάση του διαγωνισμού  που κλείνει  αύριο Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.
Ποια όμως είναι η Cristal Union; Πρόκειται για έναν γαλλικό συνεταιριστικό όμιλο, που δημιουργήθηκε το 2000 από τη συνένωση τεσσάρων συνεταιρισμών που ήθελαν έτσι να ενισχύσουν τη θέση τους στη παγκοσμιοποιημένη αγορά.
Η Cristal Union, 100% συνεταιριστική, έχει 10 παραγωγικά συγκροτήματα, παράγει κατά μέσο όρο 1,1 εκατ. τόνους ζάχαρης το χρόνο, έχει στη δύναμή της 6.000 παραγωγούς και απασχολεί 1.500 άτομα προσωπικό.
Στη ζαχαρική χρήση 2010-2011, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 1,5 δισ. ευρώ.
Ο Όμιλος δεν είναι άγνωστος στην ΕΒΖ, είναι δοκιμασμένος συνεργάτης , καθώς παράγει φασόν ζάχαρη για την ελληνική εταιρεία και μόνο μέσω αυτής προμηθεύει την ελληνική αγορά.
Όμως η Cristal Union δεν περιορίζεται στην παραγωγή ζάχαρης ( με τα brand names ‘Daddy’ και ‘Erstein’). Παράγει αιθανόλη και αλκοόλη για τις βιομηχανίες τροφίμων, ποτών, καλλυντικών. Επίσης, παράγει φυσικά συμπληρώματα τροφίμων , επεξεργάζεται υποπροϊόντα της τευτλοκαλλιέργειας για τη βιομηχανία ζωοτροφών, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητα και στις ΑΠΕ, με τα βιοκαύσιμα.
Στον όμιλο της Cristal Union, μετέχουν η εμπορική CristalCo, η France Alcools, η Ethanol Union, η Deulep και η Desialis.
H περίπτωση της Cristal Union, ίσως αποδειχθεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την ΕΒΖ, καθώς ο συνεταιριστικός όμιλος εκτιμάται ότι θα θέλει να στηρίξει την τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου