Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

οχι στην υποβάθμιση της Ν.Ορεστιάδας



Οι πολίτες της Ορεστιάδας, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, αντιτασσόμαστε στην επιχειρούμενη, για άλλη μια φορά, προσπάθεια της κεντρικής εξουσίας για την απαξίωση της ευρύτερης περιοχής, που αποτελεί εδαφικά και πληθυσμιακά το ήμισυ και πλέον του βορειότερου Νομού της Ελλάδας, του ακριτικού Έβρου.
Με την υποβάθμιση, σύμφωνα με την πρόταση που είδε το φως της δημοσιότητας, του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορεστιάδας και την μετατροπή του σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, χιλιάδες ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι κι εργοδότες, θα αναγκαζόμαστε να διανύουμε τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις για να εξυπηρετηθούμε από το ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης, κάτι το οποίο ήδη συμβαίνει με την Δ.Ο.Υ., καθώς χωρίς καμία λογική Τμήματα της Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα να τίθεται αυτόματα ταφόπλακα σε κάθε είδους αναπτυξιακό προσανατολισμό και κάθε προσπάθεια οικονομικής αυτονόμησης της περιοχής.
Το κράτος ξεκίνησε την απομάκρυνση του και κάνει ότι ακριβώς χρειάζεται για να διώξει και εμάς τους κατοίκους της περιοχής, που φυλάμε Θερμοπύλες. Η ερήμωση του τόπου μας είναι προ των πυλών. Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται άμεσα από:
- Την κατάργηση ή αποδυνάμωση των δημόσιων υπηρεσιών: ΔΟΥ, Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Εργατική Εστία, ΔΕΗ, ΙΚΑ;
- Τη μη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ στην Ορεστιάδα.
- Το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο που υποβαθμίζεται, καταστρέφεται και έχει καταντήσει το γεφύρι της Άρτας, κρατώντας εμάς τους πολίτες της Ορεστιάδας απομονωμένους από άλλες περιοχές.
- Την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πρόκειται φέτος να αποτελέσει είδος πολυτελείας. Μία περιοχή στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν δεν μπορεί να βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την κεντρική Ελλάδα ή άλλες περιοχές που διαθέτουν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.
- Την αποδυνάμωση της δημόσιας Υγείας με τα ελάχιστα Κέντρα Υγείας που υποβαθμίζονται και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα υλικά.
- Τη συρρίκνωση της Παιδείας, με σχολεία να κλείνουν ή να συγχωνεύονται κάθε χρόνο.
- Την έλλειψη ειδικού φορολογικού καθεστώτος, λόγω γειτνίασης με την Τουρκία και τη Βουλγαρία που συνιστούν φορολογικούς παραδείσους. Με τη διασυνοριακότητα να αποτελεί απειλή και βρόγχο στον λαιμό των επαγγελματιών, αντί να ανοίγει αναπτυξιακούς δρόμους, αντί να δίνει κίνητρα με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.
- Με τα χωράφια να μένουν ακαλλιέργητα γιατί απειλούνται κάθε χρόνο από πλημμύρες ή υψηλά κόστη παραγωγής. Και τη μόνη και μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής, ΕΒΖ, να είναι σε καθεστώς συρρίκνωσης.
Η υποβάθμιση της περιοχής μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Η ανεργία θερίζει. Καταστήματα κι επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά ή υπολειτουργούν. Η παραγωγή μειώνεται και καμία αναπτυξιακή πολιτική δε φαίνεται στον ορίζοντα.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:
• ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ
• ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
• ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ : ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου