Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

..η Κλειώ....


Πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας Β/θμιας Εκπ/σης στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης…. μια ευκαιρία», το 2013 «Δεν είμαστε τεμπέληδες, είμαστε δημιουργικοί και αυτό το απέδειξε η ποιοτική ταινία μας, που με ελάχιστα μέσα και μία δανική κάμερα καταφέραμε να τη δημιουργήσουμε αποσπώντας τον θαυμασμό. Τα πουλιά δεν κελαηδούν σε σπηλιές» είπε κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων στο Υπουργείο Παιδείας, η μαθήτρια Άννα – Μαρία Σακελλαρίου, μία από τους συντελεστές της ταινίας «Κλειώ» του γυμνασίου Οιχαλίας Τρικάλων.
Οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου Οιχαλίας, που συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα κατάφεραν με πενιχρά μέσα, να γυρίσουν την ταινία και να αναδείξουν, μέσα από αυτήν, θέματα όπως η μετανάστευση, η φιλία, η τρίτη ηλικία.
Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή μιας μαθήτριας, της Κλειούς, που ζει με τη γιαγιά της, καθώς οι γονείς της είναι μετανάστες στη Γερμανία. Αν και πρόκειται για ταινία μικρής διάρκειας, ζεις έντονα τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που βιώνει η Κλειώ στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στην καθημερινότητά της, το δυνατό συναίσθημα της φιλίας, τη μοναξιά, την εγκατάλειψη, την αγάπη. Η καταπληκτική φυσιογνωμία της γιαγιάς Βαγγελιώς «ξεδιπλώνει» συναισθήματα, ενώ περνάει και το μήνυμα της στοργής προς την τρίτη ηλικία.
Η ταινία, με αγγλικούς και γερμανικούς υπότιτλους, θα συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ σε χώρες του εξωτερικού.


Υστερόγραφο
Αριστερά κι κάτω στην ιστοσελίδα μου κλείνουμε το μουσικό κομμάτι που ακούγεται για να δούμε το video.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου