Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

προσοδοφόρες τάχαμου καλλιέργειες !


Χρυσή ευκαιρία η οικονομική κρίση για τους αετονύχηδες που παροτρύνουν τους αγρότες, απόντος του κράτους να φυτέψουν ή να σπείρουν διάφορες προσοδοφόρες τάχαμου καλλιέργειες που θα τους κάνουν πλούσιους. Επιστρατεύουν τους πάντες προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους  ,που δεν είναι άλλος από την εκμετάλλευση .Δεν υπολογίζουν συμβάσεις που υπογράφουν κι οι ίδιοι  , διαμορφώνουν τις τιμές όπως θέλουν ,όποτε θέλουν ,τις αναιρούν αργότερα ,πληρώνουν με δόσεις ,δεν υπολογίζουν τίποτα ,δεν σέβονται τίποτα.
Με τέτοια προχειρότητα αντιμετωπίζουν την απόγνωση των αγροτών που βγαίνουν και διαλαλούν ότι θέλουν !!!!  με στόχο να παρασύρουν   τους αγρότες σε άγνωστα μονοπάτια.
Δύο Υπουργεία, το ένα ως Υπουργείο Ανάπτυξης και το άλλο ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεκάδες αποκεντρωμένες υπηρεσίες κοιμούνται τον ύπνο τον βαθύ αφού είναι πλέον ανύπαρκτοι και τίποτα δεν προσφέρουν, ούτε ανάπτυξη αλλά ούτε κατευθύνσεις και οδηγίες, αφήνοντας τους αγρότες στην τύχη τους ή μάλλον στα νύχια της στυγνής εκμετάλλευσης.
Και οι απεγνωσμένοι φυτεύουν όπως - όπως ροδιές, μήλα ,ισπανικές ελιές, μύρτιλα και βατόμουρα, μέντες και δενδρολίβανα, ρίγανες και θυμάρια, εκτρέφουν σαλιγκάρια και ότι άλλο τους έχουν πει ότι θα τους πλουτίσει απότομα.
Το αποτέλεσμα είναι παντού το ίδιο. Αφού τους αφήσουν και χρεωθούν μέχρι το λαιμό σε ότι έχουν επιλέξει και τους έχουν πουλήσει τον εξοπλισμό, ξεχνούν τις αρχικές βαρύγδουπες τιμές που τους είχαν υποσχεθεί για την απορρόφηση του όποιου προϊόντος και αφού τους πάρουν τη σοδειά τους δίνουν ελάχιστα σε δόσεις ,όποτε εκτιμούν ,αν και εφόσον την πουλήσουν. Πότε τους φταίει η ποιότητα και πότε οι αγορές που δεν τα παίρνουν και πάει λέγοντας. Τόσο καλά! Και έτσι οι χρεοκοπημένοι αγρότες παραγωγοί δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους που έχουν ήδη προπληρώσει !!!!!!
Ένα είναι γεγονός. Ποτέ κανείς δεν άνοιξε ξένες αγορές να απορροφήσουν τα Ελληνικά προϊόντα. Ούτε καπνά, ούτε βαμβάκια, ούτε λάδια, ούτε πορτοκάλια, ούτε στάρια, τίποτα δεν μπορούμε να εξάγουμε και να πουλήσουμε στους ξένους. Αντίθετα εισάγουμε απ’ όλα αυτά!!! Ακόμη και ελαιόλαδο από την Γερμανία εισάγουμε!!!! Καταντήσαμε ένα κράτος εισαγωγών με ανύπαρκτες εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και αφού δεν άνοιξαν καμιά αγορά οι ιθύνοντες βάζουν ως πειραματόζωα τους αγρότες να παράγουν νέα είδη που στο τέλος θα τα λουστούν οι ίδιοι ή θα τα πετάξουν στη χωματερή.
Φίλοι αγρότες το νου σας! Συνασπισθείτε σε ομάδες παραγωγών και μοιραστείτε το κόστος επένδυσης ομοειδών καλλιεργειών, κάντε οικονομοτεχνικές μελέτες από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση των προϊόντων σας και βρείτε και εναλλακτικές λύσεις ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ . Μην περιμένετε από κανένα τίποτα !!! Αποφύγετε τις κοστοβόρες χειρωνακτικές καλλιέργειες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα αγροτικά μεροκάματα, του Πακιστάν, της Ινδίας, του Μπαγκλαντές και του Μαρόκου, αλλά και αρκετών Βαλκανικών χωρών. Εδώ το μεροκάματο είναι 30 ευρώ για ένα 8ωρο και εκεί είναι 50 λεπτά ανατολή με δύση. Σκεφτείτε καλά πριν καλλιεργήσετε ότι σας παρουσιάζουν ως σπουδαίο. Χρησιμοποιείστε το INTERNET με τα παιδιά σας , για να βρείτε εσείς νέες αγορές, διαπραγματευθείτε εσείς οι ίδιοι και τα παιδιά σας και παρακάμψτε τους μεσάζοντες. Μην περιμένετε πλέον προστασία από κανέναν.

1 σχόλιο:

  1. T αυγά δεν τα αλωνίζουν.... πριν λίγα χρόνια οι αετονύχηδες μας έβαλαν και σπειραμε αγριοαγγιναρες. επιδοτήσεις -κέρδος-ζωοτροφή υψηλής πρωτεΐνης και όλα αυτά που υπόσχονται μέχρι να πουλήσουν. Αποτέλεσμα για 50 στρέμματα 800 ευρώ σπόρους + έξοδα καλλιέργειας 3 χρόνια περιμέναμε να πάρουμε παραγωγή και δεν πήραμε τίποτα...των άλλων τα παθήματα δικά μου να είναι γεφύρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή