Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

για την ζάχαρη

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) οι οκτώ όμιλοι που έχουν παραμείνει στον διαγωνισμό, καθώς στόχος της διοίκησης είναι η ανάδειξη του αγοραστή το αργότερο μέχρι το Πάσχα.
Οι 8 όμιλοι που θα κληθούν να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους είναι οι εξής: 1. Damnco Energy S.A. (Ελλάδα), 2. ED&F MAN Holdings Limited (Ηνωμένο Βασίλειο), 3. LITEX Commerce JSC (Βουλγαρία), 4. Nordzucker A.G. (Γερμανία), 5. Polski Cukier S.A. (Πολωνία), 6. Sadzucker A.G. (Γερμανία), 7. Sunoko DOO Novi SAD (Σερβία), 8. Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ (Ελλάδα).
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην 24η Agrotica, ο βασικός όρος που θα τεθεί στους δέκα επενδυτές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το 82,33% της μεγαλομετόχου ΑΤΕ είναι η στήριξη της ελληνικής τευτλοπαραγωγής.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χριστόφορος Γερούκης διευκρίνισε ότι προβάδισμα στον διαγωνισμό θα δοθεί σε όποιον υποψήφιο προβλέπει στη δεσμευτική του προσφορά τη λειτουργία και των τριών εργοστασίων επεξεργασίας ζάχαρης σε Σέρρες, Πλατύ και Ορεστιάδα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η διοίκηση της εταιρίας θα πραγματοποιήσει ραντεβού με τους υποψήφιους επενδυτές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Ήδη έχουν κλειστεί τα έξι ραντεβού και απομένει να οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες τα άλλα τέσσερα.
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών θα γίνει βάσει κριτηρίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το προσφερόμενο τίμημα, ο προτιθέμενος βαθμός αξιοποίησης του υφιστάμενου προσωπικού της εταιρίας, η σχεδιαζόμενη στρατηγική και το σχέδιο δράσης, που θα διασφαλίζουν τη βιώσιμη λειτουργία της, καθώς και η χρηματοοικονομική και επιχειρησιακή ισχύς και φήμη του υποψηφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου