Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Για το φράχτη...


Αρνητική τοποθέτηση στην κατασκευή του φράχτη στο χερσαίο τμήμα των συνόρων Ελλάδας –Τουρκίας στην περιοχή της Βύσσας ,ή όπως το ονομάζουν το τείχος της ντροπής ,οφείλει να συμβαδίζει  με τις ενέργειες και τις πράξεις μας. Οφείλει να αντικατοπτρίζει  την ειλικρίνεια κι το ενδιαφέρον που λέμε πως νιώθουμε για το τόπο μας.
Είναι άξιο απορίας , ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε από αιρετούς ,εκπροσώπους μας ,στις καρέκλες της Ταβέρνας του Αγίου Γεωργίου Λεπτής ,στο γεύμα  που ακολούθησε μετά τα εγκαίνια του φράχτη ,παρουσία του Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.
Οι πολίτες ,οι Δημότες μας περίμεναν κυρίως αιρετούς  που διαφωνούσαν με το φράχτη  , να αναδεικνύουν  την εμμονή στις απόψεις  και θέσεις τους , νάναι δηλαδή ,δίπλα σε αυτούς που διαμαρτύρονται και διεκδικούν μια διαφορετική στάση και συμπεριφορά απέναντι στους λαθρομετανάστες. Να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ,στην κινητοποίηση κατά της κατασκευής του φράχτη ,που πραγματοποιήθηκε στην Ν.Βύσσα  ,χθες Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Τόσο υποκρισία πια!!!!
Η κοινωνία μας έχει γυρίσει σελίδα και διεκδικεί πια  να την ακολουθήσουν κι οι εκπρόσωποι  της  , με στάση ειλικρίνειας και αλήθειας, μακριά από την υποκρισία και τους φαρισαϊσμούς. Ας  αφήσουμε επιτέλους  να ανθίσουν οι  ελάχιστες αξίες  που έχουν απομείνει ,να επιπλεύσουν στην ζωή. Ας επιλέξουμε αυτό που νιώθουμε ……το διεκδικούμε όμως ως στάση ζωής.
Υπάρχει φυσικά και η δικαιολογία ,η  άποψη  ,πως η συμμετοχή σε ένα γεύμα  δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε την  διαφορετικότητα μας ,μόνο που η κατασκευή του φράχτη άρχισε.  Επιλέγεις……..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου