Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

για το ζεόλιθο...


Άντε γεια σας ….τέλος ,μας αποχαιρετά  ο ζεόλιθος , μετακομίζει στην γειτονική Τουρκία. Όχι θα περίμενε  καλύτερο επενδυτικό  ,ελκυστικό , περιβάλλον εδώ. Βλέπεις εμείς  τα κάναμε «μαντάρα» για μια ακόμη φορά με αποτέλεσμα η επένδυση του ζεόλιθου ,που προοριζόταν για τον Έβρο  ,συνάντησε τόσα προβλήματα και εμπόδια  , μάλλον τόσο έντονο ενδιαφέρον από τους  παροικούντες στην Ιερουσαλήμ  που «μεταναστεύει» στην Τουρκία. Καθυστερήσεις και γραφειοκρατία  ,ως συνήθως  οι αιτιολογίες  των αρμοδίων ,λες κι δεν αντιλαμβάνεται ο πολίτης τους αληθινούς λόγους.
Δεν αγγίζει δυστυχώς κανένα  το γεγονός πως  ,ακόμη κι  σε περίοδο κρίσης  κι φτώχειας που έρχεται ,που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας τις επενδύσεις , τις θέσεις εργασίας  να  καθιστούμε  ανενεργή την περιουσία  ,το ορυκτό πλούτο του Έβρου.
Έφυγαν , εξανεμίστηκαν άλλες 100 και πλέον θέσεις εργασίας  ,που θα απασχολούσε η εξόρυξη  του ζεόλιθου. Δεν πάει να ήταν 87% καθαρότητας ,κι 100% να ήταν  οι περίεργες συμπεριφορές , στάσεις ,κόντρες ,αλληλοκατηγορίες ,θα οδηγούσαν στο ίδιο αποτέλεσμα ,της ανικανότητας που μας διακρίνει  εμάς τους Εβρίτες. Δεν έχουμε την πυγμή , την αποφασιστικότητα  ,την  οργάνωση της άποψης  να εκμεταλλευτούμε το ορυκτό πλούτο της περιοχής μας .Μπράβο μας   ,εύγε στα στελέχη μας !!!   Μίλησαν για σκοτεινές μεθοδεύσεις , για φήμες ότι  μπλοκάρεται η επένδυση του ζεόλιθου ,δεν είχαν όμως την τόλμη με πληρότητα και σαφήνεια να αποκαλύψουν και να αναδείξουν στους κατοίκους του Έβρου , τις σκοτεινές  πτυχές  μιας επένδυσης που τόσο ανάγκη την είχε ο τόπος μας.
Θα αποτελούσε  ένα μικρό ανάχωμα συγκράτησης  του πληθυσμού ,εδώ στην ακριτική και τόσο ευαίσθητη εθνικά περιοχή μας , κόντρα στην εγκατάλειψη και ερημοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου