Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Το χρέος της Ελλάδας

Σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό πίνακα της Naxitis, οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους πιστωτές της, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου πακέτου στήριξης, θα φτάσουν μέχρι και το έτος 2073. Δηλαδή θα ζήσουν τo αδιέξοδο στην Ελλάδα άλλες τρεις γενιές ακόμα πέραν αυτής που καταστρέφεται ήδη. 
Ένα τεράστιο τείχος χρέους  απλώνεται γύρω μας ,με ελάχιστες πιθανότητες να το αποπληρώσει η χώρα μας. Τη στιγμή μάλιστα, που  στο τραπέζι δεν υπάρχει κανένα θέμα συγχώρεσης ,μείωσης  του χρέους της.
Η Νaxitis, σε πρόσφατη ανάλυσή της, έκανε λόγο για ελάχιστες πιθανότητες να υπάρξει διαγραφή του Ελληνικού χρέους, καθώς υπάρχει έντονη αντίθεση από πολλά κράτη-μέλη (κυρίως από τη Γερμανία), ενώ αναφύεται και ένα νομικό κώλυμα σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να γίνει ονομαστικό κούρεμα χρέους εντός της Ευρωζώνης. Άρα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, το μοναδικό που μπορεί να γίνει είναι ένας επαναπροσδιορισμός του Ελληνικού χρέους. Να δοθεί μια περίοδος χάριτος 20 ετών και ο χρόνος αποπληρωμής να αυξηθεί πάνω από 40 χρόνια. 
Σύμφωνα με τον αποκαλυπτικό πίνακα της Naxitis, οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους πιστωτές της, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου πακέτου στήριξης, θα φτάσουν μέχρι και το έτος 2073 !!!


Σημείωση:
H Natixis είναι μια διεθνής  επιχειρηματική τράπεζα , της Groupe BPCE,  δεύτερου  τραπεζικού ομίλου στη Γαλλία. Έχει πάνω από 16.000 εμπειρογνώμονες ,είναι παρούσα σε 36 χώρες και αναπτύσσει τις δραστηριότητές της σε τρεις κύριες γεωγραφικές περιοχές:

     EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου