Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του δήμου Ορεστιάδας.


Κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σταμάτη Γκατζίδη, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας ο στρατηγικός σχεδιασμός του δήμου.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς, παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες και τα μέτρα του στρατηγικού σχεδιασμού που αφορούν το περιβάλλον- την ποιότητα ζωής και τις τεχνικές υποδομές, την κοινωνική πολιτική- παιδεία- πολιτισμό- νεολαία- αθλητισμό, την τοπική οικονομία- απασχόληση και τέλος το δήμο ως οργανισμό και τις σχέσεις με την πολιτεία και τους πολίτες.
Μετά την ψήφισή του, ο σχεδιασμός θα τεθεί σε διαβούλευση για δύο εβδομάδες, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και στη συνέχεια θα προταθούν συγκεκριμένες δράσεις και έργα, τα οποία θα ενταχθούν στα αντίστοιχα μέτρα και άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού ώστε να καταρτιστεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα.
Παράλληλα μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα από το σώμα για την λειτουργία του πρώτου σταθμού διοδίων στον κόμβο του Ιάσμου Ροδόπης!!!
Σ’ αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας θεωρεί νέο πλήγμα για την ακριτική μας περιοχή τη λειτουργία του πρώτου σταθμού διοδίων, στον κόμβο Ιάσμου. Η κατασκευή και λειτουργία 6 σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας θα υψώσουν νέα εμπόδια και θα απομονώσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή από τα αστικά κέντρα ενώ αν κοντά στα διόδια προστεθεί και η δραματική αύξηση των καυσίμων, το κόστος ταξιδιού προς τα αστικά κέντρα γίνεται δυσβάσταχτο για τις λαϊκές οικογένειες του δήμου μας».
Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, εκφράζει την αντίθεσή του σ’ αυτή την πολιτική, που παραχωρεί για εκμετάλλευση εθνικούς δρόμους σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες, δηλώνοντας πως θα στηρίξει τους αγώνες των μαζικών φορέων για «σύγχρονους δρόμους, ασφαλείς και με δωρεάν πρόσβαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου