Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Απόφαση για τα κέντρα κράτησης


Το ομόφωνο «όχι» στα σχεδιαζόμενα κέντρα φύλαξης μεταναστών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επανέλαβε στη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο, θέμα που συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης  μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.
 «Η Περιφέρεια θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις του τόπου», δήλωσε επαναλαμβάνοντας το «όχι» στο εγχείρημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών στην Περιφέρεια μας, ο  Άρης Γιαννακίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Τόνισε πως «στα μεγάλα ζητήματα ....διαβουλευόμαστε και συναποφασίζουμε», ενώ μίλησε για πρωτόγνωρη διαδικασία άμεσης δημοκρατίας. «Δεν  θα ανεχτούμε άλλο κέντρο  υποδοχής μεταναστών. Δεν θα κάνουμε την Περιφέρεια κρατητήριο ψυχών» ήταν το μήνυμα που μετέφερε. 
ΥΣ από το blogs : Η καινωνία, οι πολίτες απαιτούν ,όχι μόνο αποφάσεις αλλά συγκεκριμένες ενέργειες. Δεν επιζητά  αντισταθμιστικά οφέλη ,δεν επιθυμεί ούτε  τα κέντρα υποδοχής και ασύλου λαθρομεταναστών.  Υπάρχουν αξίες που δεν ανταλλάσσονται με αντισταθμιστικά οφέλη ,όποια και αν είναι αυτά. Κι να μη "παίζουμε" με τις λέξεις ,δεν είναι κέντρα υποδοχής και ασύλου ,αλλά κράτησης. Οι λαθρομετανάστες εισέρχονται στο τόπο μας ,παράνομα από την μεθόριο περιοχή ,δίχως παραστατικά έγραφα και η διαδικασία είναι πια κράτηση. 
Σίγουρα κανείς μας δεν επιθυμεί  ,πράγματι ,να βλέπει μωρά  ,μικρά παιδιά ,ανθρώπους ταλαιπωρημένους  πίσω από ένα φράχτη.. Όπως και κανείς μας όμως δεν θέλει ,να μένει ,να ζει σε μια περιοχή που καθημερινά απαξιώνεται ,με επιπόλαιες αποφάσεις που την υποβαθμίζουντην  σέρνουν  σε μαρασμό , την οδηγούν σε μη αντιμετωπίσιμες  μελλοντικά δυσάρεστες καταστάσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου