Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Για τα κέντρα υποδοχής


Tη διαβεβαίωση ότι η περιοχή του Έβρου δεν πρόκειται να επωμιστεί το βάρος του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης όλης της χώρας, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής κατά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, τους βουλευτές του Έβρου και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Η επιλογή της κυβέρνησης είναι η αποφασιστική φύλαξη των συνόρων, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η ασφάλεια των πολιτών του Έβρου και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας για την οικονομική ανάπτυξη. Η υπόθεση της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο είναι μέρος της εθνικής προσπάθειας που κάνουμε στο σύνολο της χώρας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την εξέταση των προτάσεων της τοπικής κοινωνίας και διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που διακινούνται στον Έβρο και δημιουργούν σύγχυση για τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε όμως ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης που προβλέπει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης με τη λειτουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος ασύλου και την ύπαρξη κέντρων κράτησης και πρώτης υποδοχής. Επιπλέον, υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν θα είναι αξιόπιστη στην ΕΕ, εάν την ώρα που ζητά να μοιραστεί το βάρος της διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης με τα άλλα κράτη – μέλη, εδώ στη χώρα μας οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στη συνεργασία.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης τάχθηκαν κατά της δημιουργίας κέντρου κράτησης στο πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη και αντιπρότειναν την επέκταση του υπάρχοντος χώρου στο Φυλάκιο για τη λειτουργία του κέντρου πρώτης υποδοχής και του κέντρου κράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου