Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Πληρωμές Ε.Φ.Κ των καυσίμων των αγροτών.


Καλά νέα για τους αγρότες προέκυψαν από την συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, 7 Ιουλίου, την οποία παραχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκανδαλίδης στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης των καυσίμων των αγροτών. Ο υπουργός τόνισε ότι έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τους συντελεστές υπολογισμού της επιστροφής φόρου από τα συναρμόδια υπουργεία και ότι μετά τη δημοσίευσή της θα είναι όλα έτοιμα για να δοθεί η εντολή πληρωμής με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 160 εκατ. ευρώ.
Επίσης ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «είχαμε δεσμευθεί ότι θα δοθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου», ωστόσο αυτό δεν έγινε εφικτό. Επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε γνωστό ότι ακόμα και το μηχανογραφικό με τα ονόματα των δικαιούχων είναι έτοιμο.
Επίσης, στο τέλος Ιουλίου αναμένεται η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης η οποία θα περιλαμβάνει την εξόφληση (30%) του 2010 και τα υπόλοιπα των ετών 2007-2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου