Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης


«Τελεσίγραφο» στη δημοτική αρχή, να φροντίσει άμεσα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στο σχολείο των παιδιών τους, έστειλαν οι γονείς των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας, δηλώνοντας ότι εάν δεν τακτοποιηθεί το θέμα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.
«Είναι λυπηρό εν έτη 2011 να συζητάμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα αυτονόητα», αναφέρουν οι γονείς σε επιστολή τους προς το δήμο, τονίζοντας πως «δεν διαπραγματεύονται την υγεία των παιδιών τους, αλλά και τα δικαιώματα τους ως πολίτες της ευαίσθητης και γεωγραφικά δύσκολης περιοχής».
Υπογραμμίζουν επίσης πως το πρόβλημα χρήζει άμεσης λύσης, καθώς στο συγκεκριμένο σχολείο «δεν υπάρχει σταγόνα πετρέλαιο».
Αντιπροσωπεία των γονέων παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από το οποίο ζήτησε να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι νέες Σχολικές Επιτροπές να διεκπεραιώσουν τη διαχείριση των λειτουργικών των σχολικών μονάδων.
Εν τω μεταξύ, χωρίς σταγόνα πετρέλαιο είναι από σήμερα και το 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, όπου την τελευταία εβδομάδα θέρμανση υπήρχε μόνο για λίγη ώρα το πρωί, για λόγους οικονομίας.
Όπως αναφέρουν διευθυντές πολλών σχολικών μονάδων του δήμου Ορεστιάδας, παρότι ακολουθείται η τακτική της ελάχιστης δυνατής κατανάλωσης πετρελαίου, τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα θα αφορά το σύνολο σχεδόν των σχολείων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου