Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

οικονομικά εγκλήματα !!Για πάρα πολλές περιπτώσεις που έχουν σχέση με οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου που  έχουν ήδη παραγραφεί ή κινδυνεύουν να παραγραφούν λόγω των επανειλημμένων αναβολών δικών έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γ. Σούρλας, μετά από συνάντηση που είχε  με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Ο κ. Σούρλας ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες που καταφθάνουν καθημερινά  από πολίτες στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σας αναφέρουμε ενδεικτικά πως
Παραγράφηκε αδίκημα μετά από πολλές αναβολές, που έγινε το 2001 και που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο δύο και πλέον εκατομμύρια ευρώ και οδηγήθηκε στα δικαστήρια ύστερα από 12 χρόνια, όπου μάλιστα «απουσίαζε» το Ελληνικό Δημόσιο  ως πολιτικώς ενάγον.
Παραγράφηκε αδίκημα μετά από πολλές αναβολές που ζημίωσε το ΙΚΑ, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, γιατί παρέμεινε στο στάδιο της ανάκρισης για  3,5 χρόνια και ‘όταν οδηγήθηκε  στα δικαστήρια μετά από 13 χρόνια  έγινε δεκτό ότι ήταν ήδη παραγεγραμμένο.
Παραγράφηκαν φορολογικά αδικήματα, που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια λόγω συνεχών αναβολών.
 Παραγράφηκε υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, ύστερα από έντεκα αναβολές της δίκης και μάλιστα οι τέσσερις  λόγω ασθένειας του συνηγόρου του κατηγορουμένου.
Ακόμη στο Εφετείο Αθηνών τα αδίκαστα κακουργήματα, πολλά από τα οποία είναι και οικονομικά εγκλήματα, αγγίζουν τα 5.500 και για πολλά από αυτά υπάρχει κίνδυνος παραγραφής και
Κινδυνεύουν να παραγραφούν φορολογικά αδικήματα πολλών από τις offshore επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Κρανίδι και σε άλλες περιοχές.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γ.Γ. Διαφάνειας, ο κ. Σούρλας έχει ζητήσει από τον περασμένο μήνα από τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή να διερευνηθεί ποιες ήταν οι ποινικές υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων που παραγράφηκαν μετά από αναβολές την τελευταία πενταετία και ποια αδικήματα αφορούν, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες που διαμαρτύρονται, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να επικρατήσει η διαφάνεια !!!!
Δύσκολα πράγματα ζητάς Γιώργο ,λησμονείς φαίνεται πως η έννοια  της διαφάνειας  παραμένει ακόμη  άγνωστη ,παρά την άριστη ανάλυση του Μπαμπινιώτη και….    είναι «είδος»  δυσεύρετο !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου