Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Απονιτροποίηση πότε!!!!


Τις βάσεις για να πιάσουν μία από τις πρώτες θέσεις προτίμησης ανάμεσα στις εαρινές καλλιέργειες βάζουν τα ζαχαρότευτλα με τρεις κινήσεις ,σύμφωνα με τις αποφάσεις που αναμένονται της ΕΒΖ ΑΕ.
Εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης από το 2012,
το μέτρο της απονιτροποίησης και
την επιστροφή στα τιμολόγια και στα bonus υψηλού ζαχαρικού τίτλου του 2009.
Την επαναφορά του bonus αυτού (14-16,5 βαθμούς) και τις τιμές παραγωγού του 2009, που θεωρούνται ικανοποιητικές από τους καλλιεργητές, εισηγήθηκε μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη μητρική ATEbank.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρυσόστομος Γερούκης, πρόεδρος της ΕΒΖ, έχει καταθέσει την πρόταση για την τιμολογιακή πολιτική του 2012, στην οποία διατηρούνται οι επιπλέον παροχές, όπως είναι η έκπτωση 20% στην αγορά γεωργικών εφοδίων. Αναμένεται, όμως, να επικυρωθεί η πρότασή του και από την τράπεζα.
Ολοκληρωμένη διαχείριση
Εν αναμονή της έγκρισης, από την Κομισιόν αυτή τη φορά, βρίσκεται το πρόγραμμα ενίσχυσης της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της τευτλοκαλλιέργειας ύψους 12 εκατ. ευρώ, που έχει προαναγγείλει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας, στα πλαίσια σύσκεψης με εκπροσώπους των παραγωγών, πριν από περίπου 10 μέρες. Στο πρόγραμμα έχει υπολογιστεί ότι για τρία έτη θα διατεθούν 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο, τα οποία, εάν μοιράζονται σε κατ’ εκτίμηση 100.000 στρέμματα, θα αποδίδουν 40 ευρώ το στρέμμα ετησίως στον παραγωγό.
Η δράση πρόκειται να ολοκληρωθεί σε μία πενταετία, με πόρους για τα άλλα δύο χρόνια από το επόμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020).
  Μείωση νιτρικών
Επιπρόσθετο κίνητρο για τους τευτλοπαραγωγούς είναι η δυνατότητα ένταξής τους στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης για τη νέα πενταετία.
Στη σχετική προκήρυξη, η ενίσχυση για τα τεύτλα αυξήθηκε από τα 41,2-44 ευρώ το στρέμμα, που ήταν την προηγούμενη πενταετία, στα 60 ευρώ για τη Θεσσαλία και 52,5 ευρώ για την Κεντρική Μακεδονία. Να σημειώσουμε ότι τώρα η δράση καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων όπου καλλιεργούνται τεύτλα στην Ελλάδα, ενώ προηγουμένως ήταν επιλέξιμη μόνο η Θεσσαλία.
Τιιιιιιι γίνεται με την απονιτροποίηση στην περιοχή μας !!! ΤΙΠΟΤΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου