Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Οι νέοι Δήμοι

Όπως είναι γνωστό από την 1η Ιανουαρίου 2011 εγκαθίστανται και αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέες δημοτικές αρχές, που αναδείχθηκαν από τις εκλογές του  Νοέμβρη του 2010.
Με σκοπό την διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας των νέων  Δήμων,  η πολιτεία έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο ,που περιγράφει  τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι νυν δημοτικές αρχές του Δήμου ώστε, μέχρι αύριο  22 Δεκεμβρίου 2010, να έχουν ολοκληρωθεί οι παρακάτω απαιτούμενες ενέργειες:
Να έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πινακίδες με το όνομα του νέου Δήμου, τουλάχιστον στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του νέου δήμου, στα κεντρικά καταστήματα των συνενούμενων Δήμων με πρόσθετη αναφορά στο όνομα της Δημοτικής Ενότητας  και όπου είναι εφικτό στα καταστήματα των άλλων υπηρεσιών του Δήμου.
Να διασφαλισθεί ότι ο υπάρχων χώρος συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είναι επαρκής για τις ανάγκες του νέου, πολυπληθέστερου, δημοτικού συμβουλίου τόσο από άποψη χώρου όσο και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής.
Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των σφραγίδων του νέου Δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του άρθρου 5, παρ. 1 του Ν. 3852/2010 οι σφραγίδες των νέων δήμων διαφέρουν από τις υπάρχουσες, οπότε θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να προμηθευτούν νέες σφραγίδες, ακόμα και σε αυτούς που δεν επέρχεται καμία μεταβολή με τον «Καλλικράτη».
Να πραγματοποιηθεί η προμήθεια εντύπων και τροποποιημένων εντύπων
(τριπλοτύπων και πιστοποιητικών) με το όνομα του νέου Δήμου.

Οι νυν Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων θα πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους ώστε να ρυθμιστεί κάθε ζήτημα σχετικά με την ομαλή εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών.

Άντε και καλό ξεκίνημα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου