Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

μνηστήρες.... έντονο ενδιαφέρονΟ γαλλικός συνεταιριστικός όμιλος Cristal Union και ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης είναι οι δυο σημαντικότεροι νέοι «μνηστήρες» που μπαίνουν στο παιχνίδι για τη διεκδίκηση του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Η καταληκτική προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος έληξε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήθος των υποψηφίων αγγίζει διψήφιο αριθμό.
Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η εμφάνιση των Γάλλων στο προσκήνιο μπορεί να ανεβάσει τον πήχη του διαγωνισμού.
Ανάμεσα σε αυτούς, περιλαμβάνονται τουλάχιστον οι δύο εκ των τριών φιναλίστ του προηγούμενου διαγωνισμού, δηλαδή η Polski Cukier και η Eπίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία
Όμως, η πολωνική κρατική εταιρεία ζάχαρης και ο όμιλος Δοντά θα έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον τον ανταγωνισμό της γαλλικής Cristal Union αλλά και του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος, όπως είχε προαναγγείλει την Παρασκευή, εκδήλωσε ενδιαφέρον.
Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, οι περισσότερες προσφορές προέρχονται από μικρομεσαίους «παίκτες» της ευρωπαϊκής ζάχαρης ενώ στο διαγωνισμό δεν προσήλθαν, όπως αναμενόταν, μεγάλοι γερμανικοί όμιλοι όπως η Nordsucker ή η Sudzucker.   
Παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν, ωστόσο, θετική την εμπλοκή της Crystal Union η οποία είναι μια σημαντική συνεταιριστική εταιρεία του κλάδου
Επιπλέον, ο συνεταιριστικός της χαρακτήρας μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» όσον αφορά τη στήριξη και την ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, κάτι που αποτέλεσε «θολό» σημείο αρκετών εκ των προτάσεων που υποβλήθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό. H αξιολόγηση των προσφορών θα ξεκινήσει άμεσα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, έτσι ώστε τον Νοέμβριο να ξεκινήσει ο οικονομικο-τεχνικός έλεγχος (due dilligence) της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου