Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

άνοδο στις τιμές βαμβακιού....Αιφνίδια άνοδο σημειώνουν οι τιμές του βαμβακιού στη διεθνή αγορά . Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία του καλοκαιριού στις ΗΠΑ φαίνεται τελικά πως επηρέασε σημαντικά την ποιότητα της αμερικανικής παραγωγής.
Στα 43,48 λεπτά το κιλό είναι πλέον η τιμή που αντιστοιχεί στο σύσπορο, κάτι που θα υποχρεώσει τους εκκοκκιστές να διαμορφώσουν κοντά στα 45 και πάνω  λεπτά το κιλό τη νέα τιμή παραγωγού.
 Φαίνεται  πως η αξία του ελληνικού βαμβακιού κέρδισε κάτι περισσότερο από 3 λεπτά το κιλό από την τιμή την οποία έχουν υπολογίσει οι εκκοκκιστές και παραλαμβάνουν το προϊόν τις τελευταίες εβδομάδες. Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα οι εκκοκκιστές πίεσαν τους παραγωγούς να κλείσουν τα βαμβάκια που είχαν παραδώσει και αρνούνταν να παραλάβουν σε ανοιχτές τιμές. Σας το είχαμε γράψει σε σχετικό άρθρο μας πριν λίγες βδομάδες!!!! Πλέον υπολογίζεται πως οι τιμές των εκκοκκιστηρίων θα πρέπει να κινηθούν τουλάχιστον στα 45 - 50  λεπτά το κιλό.
Καθώς συνεχίζεται η συγκομιδή στις ΗΠΑ, αποδεικνύεται πως τελικά οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είχαν εξαιρετικά αρνητική επίδραση στην ποιότητα της ίνας, με αποτέλεσμα ήδη αρκετοί αναλυτές να κάνουν λόγο για μείωση των αποθεμάτων για πρώτη φορά, για την φετινή παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου