Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση Δημάρχων


Η υπουργός Παιδείας, κα Άννα Διαμαντοπούλου, ενημέρωσε στους δημάρχους για όλες τις αλλαγές που συντελούνται ή θα γίνουν στα σχολεία, με έμφαση στο ψηφιακό σχολείο και το νέο λύκειο, που ευνοεί την ομαδική συνεργασία. Αυτό τον στόχο, άλλωστε, υπηρετούν και οι συνενώσεις των σχολικών μονάδων.
Η υπουργός επεσήμανε ότι «κανένα μνημόνιο δεν περιέχει αναφορά ή δέσμευση για τις συνενώσεις», σημείωσε ότι στόχος είναι πρωτίστως η εξυπηρέτηση παιδαγωγικών κριτηρίων και μίλησε για σωστή αξιοποίηση σχολικών υποδομών, εκπαιδευτικού προσωπικού, εξάλειψη της διπλοβάρδιας κ.λπ..
Από τον Σεπτέμβριο υπενθύμισε η υπουργός, θα υπάρχει καρτέλα σχολείου, δηλαδή αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών, ωρών διδασκαλίας κ.λπ..
Η υπουργός ανέφερε πολλά παραδείγματα σχολείων που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και έχουν ελάχιστους μαθητές, τα οποία και θα συνενωθούν.
Καυτηρίασε την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στις μεταφορές μαθητών, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν το 2005 να είναι 105 εκατ. ευρώ το κόστος μεταφορών και τέσσερα χρόνια αργότερα να ανεβαίνει στα 260 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, κάλεσε τους δημάρχους να ελέγξουν μία μία περίπτωση όλες τις μεταφορές μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου