Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Και πάλι για την ζάχαρη


Πρόθεσή μας δεν είναι να κλείσουν τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, αλλά να ανοίξουν και τα άλλα δύο, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, στο περιθώριο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο συμμετείχε αναφερόμενος στο θέμα των θυγατρικών της ΑΤΕ.
Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναλειτουργήσουν τα ζαχαρουργεία στην Ξάνθη και στη Λάρισα, αλλά, όπως είπε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι κάτω από τον έλεγχο της τράπεζας.
Υπενθύμισε μάλιστα, ότι η ΑΤΕ, στο πλαίσιο της οικονομικής εξυγίανσης αποφάσισε ότι θα πρέπει να απεμπλακεί από τη συμμετοχή της σε κάποιες βιομηχανικές μονάδες, όπως η ΕΒΖ
Εξάλλου, αναφερόμενος και στο θέμα της συνεταιριστικής επιχείρησης «Δωδώνη», επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε ακόμα κάποια απόφαση, αλλά, όπως υπογράμμισε, στις προθέσεις της είναι μέσα σε οποιαδήποτε σύνθεση να διατηρηθεί ο συνεταιριστικός χαρακτήρας.

Παρατήρηση: Και πως θα επαναλειτουργήσουν τα δύο ζαχαρουργεία της χώρας μας που έχουν κλείσει  ,όταν η Β! βάση τους ( το μισό και πλέον εργοστάσιο )  έχει αποξηλωθεί  ο μηχανολογικός εξοπλισμός και θυμίσουν ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Και τους 158.000 tn ζάχαρης που αποτελεί την Εθνική μας ποσόστωση πια  , μετά την αποποίηση του 50% θα τους «βγάζουμε» με 5 εργοστάσια !!  όταν τα τρία υπάρχοντα θεωρούνται ήδη πολλά για αυτή την ποσότητα !! Όταν έχει απαξιωθεί τελείως η τευτλοκαλλιέργεια στην χώρα μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου