Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

28-02-11 ΔΣ Ορεστιάδας Ψήφισμα


Το Δημοτικό Συμβούλιο  Ορεστιάδας με την   104   / 2011 απόφασή  του, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Μετά την ψήφιση του Ν.3907/2011 και της Τροπολογίας η οποία συμπεριλαμβανόταν στο Σχέδιο Νόμου <<Σύσταση  Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής  και άλλες διατάξεις>>, δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας και απαιτούμε να ματαιωθεί οποιοσδήποτε σχεδιασμός , νέων Περιφερειακών Γραφείων Ασύλου και Κέντρων Πρώτης Υποδοχής ή Κράτησης  μεταναστών στην περιοχή και καλούμε την Πολιτεία να ασκήσει πιέσεις στην κατεύθυνση αναθεώρησης του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ.
          Ο Έβρος και ιδιαίτερα ο Δήμος Ορεστιάδας, ήδη σηκώνει μεγάλο βάρος από το πρόβλημα της  παράνομης μετανάστευσης της χώρας. Το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί στο ζήτημα αυτό, το έχουμε ήδη αναλάβει. Η  λειτουργία του Κέντρου στο Φυλάκιο είναι ήδη αρκετή για την περιοχή. Η ίδρυση νέων  Κέντρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση  όλη την περιοχή, θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει  αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις.
Στην πρόταση της Κυβέρνησης κα των στελεχών της για αλλοίωση της φυσιογνωμίας του βορείου Έβρου, εμείς απαντάμε με προτάσεις για ενδυνάμωση της υφιστάμενης φυσιογνωμίας .
-Ίδρυση ή μεταφορά δύο πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ορεστιάδα προκειμένου να ενισχυθεί και να εμπλουτιστεί ο πληθυσμός.
-Μείωση του ΦΠΑ για όλους τους επαγγελματίες  του βορείου Έβρου και μείωση φόρων καυσίμου στην περιοχή.
-Μείωση των εργοδοτικών εισφορών για την ασφάλιση των εργαζομένων
-Χρηματοδότηση αγροτών για την αγορά νέων εκτάσεων και επιδότηση της παραγωγικής διαδικασίας.
-Κατ΄εξαίρεση προμήθεια αγροτικών  προϊόντων από τον Έβρο για κάθε ανάγκη του Κράτους(στρατός, φυλακές, φοιτητικές εστίες, στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές κ.λ.π)
-Γενναία επιδότηση για παραγωγικές ομάδες, με την υποχρέωση δημιουργίας και διατήρησης θέσεων εργασίας για μια δεκαετία.
Πάνω απ¨όλα βάζουμε τις ανάγκες και την ευημερία του τόπου, που χρειάζεται ουσιαστικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και καινοτόμες προτάσεις για την αναβάθμιση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου