Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που προωθούνται στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενώ στο στόχαστρο εκτός από το μαθητικό πρόγραμμα και τον τρόπο εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μπαίνουν δάσκαλοι και καθηγητές. Το Νέο Λύκειο που προωθεί η κα Άννα Διαμαντοπούλου θα περιλαμβάνει και αξιολόγηση καθηγητών, αλλά και κυνήγι αυτών που κάνουν ιδιαίτερα.Το μέτρο που θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όπως προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, λέγοντας ότι "δεν είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί να μην αξιολογούνται".
"Δεν είναι δυνατόν να ζητάµε από τους καθηγητές να καθοδηγήσουν τα παιδιά στις ερευνητικές εργασίες, αλλά να µην αξιολογούνται οι ίδιοι".
Με αυτά τα λόγια, η υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου προανήγγειλε την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Έτσι από του χρόνου έρχεται αξιολόγηση στο εκπαιδευτικό έργο όλων των σχολείων, αλλά και των καθηγητών.
Τον προηγούμενο χρόνο έγινε αυτοαξιολόγηση σε περίπου 600 σχολεία. Του χρόνου θα επεκταθεί σε όλα, ενώ αναμένεται να αρχίσει και η εξωτερική αξιολόγηση, τόσο των σχολείων όσο και του εκπαιδευτικού έργου, µε συγκεκριμένους, ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους επίδοσης που θα πρέπει να επιτυγχάνουν σχολεία, µαθητές και φυσικά οι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου