Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Έσβησαν τα φώτα ...


Έσβησαν τα φώτα της απευθείας μετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας. Στην τελευταία συνεδρίαση του , αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο  κατά πλειοψηφία  μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής  να κλείσει ένα ανοιχτό βιβλίο ,μέσα από το οποίο έμπαινε φως ενημέρωσης  και άποψης  για τις αποφάσεις του Δήμου ,που αφορούν τον Δημότη. 
Ισχυρίστηκε η Δημοτική Αρχή πως  η διακοπή αυτή θα είναι σε όφελος του Δήμου γιατί οι αποφάσεις θα λαμβάνονται γρηγορότερα και δεν θα υπάρχει κούραση , επαναλήψεις και « στάσεις αυτοπροβολής » από μέρους μερικών Δημοτικών Συμβούλων. Απλά θα επιλέγονται αποσπάσματα των συνεδριάσεων τα οποία και θα προβάλλονται την επόμενη μέρα από το δελτίο της Δημοτικής τηλεόρασης. 
Αυτό όμως ονομάζεται λογοκρισία. 
Μια λέξη που ήταν ξεχασμένη ,άγνωστη από την εποχή του Βαρσαμακίδη ,όταν πρώτος φρόντισε την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών. 
Όσους λόγους  και αν επικαλεστεί η Δημοτική Αρχή ,υπήρχαν τρόποι να βρεθούν λύσεις  συναίνεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε αυτή  έχει τον πρώτο λόγο και οφείλει να δημιουργεί κλίμα συνεργασίας ,εμπιστοσύνης ,στήριξης με την συμπεριφορά της με μόνο όπλο … την αλήθεια !!!    
Αποδεικνύεται όμως πως   ,δεν άντεξε την ελευθερία του λόγου ,την έκφραση ,τον πλουραλισμό ,την διαφορετικότητα ,τον ζωντανό αντίλογο ,το δικαίωμα της διαφωνίας  κάτι που διαφάνηκε άλλωστε με τις παλινδρομίες της  και στην προηγούμενη θητεία της.     
    

1 σχόλιο: