Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου


Το ποσό της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες  είναι διαθέσιμο από σήμερα , στους λογαριασμούς των δικαιούχων , ενώ το συνολικό ύψος του εμφανίζεται σε σχέση με πέρυσι αυξημένο κατά 3 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, μετά τη δημοσίευση της Απόφασης, που υπογράφεται από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ.Σκανδαλίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, που αφορά του αγρότες, το υπουργείο Οικονομικών προσδιόρισε το ύψος της συνολικής επιστροφής έτους 2011 (αφορά την καλλιεργητική περίοδο 2010) στα 163 εκατ. ευρώ.
Τα σχετικά ποσά  έχουν πιστωθεί  στους λογαριασμούς των δικαιούχων χθες  και είναι διαθέσιμα από σήμερα..
Επισημαίνεται ότι η πληρωμή του κάθε δικαιούχου επιστροφής γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων, που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ.
 Σημειώνεται ότι οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα, για το έτος 2011, δεν διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά, σε σχέση με τους αντίστοιχους των προηγουμένων ετών, εκτός μικρών προσαρμογών, ενώ αντιμετωπίστηκε και το θέμα επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης των συνεργαζόμενων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στο πλαίσιο εφαρμογής ομαδικών σχεδίων βελτίωσης.
Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα ποσό της επιστροφής από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου