Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σταφύλια


Οι ζουμερές ρώγες τους , κρύβουν μέσα τους , απίστευτη γλύκα και πολύτιμα αντιγηραντικά συστατικά που απελευθερώνονται αμέσως μόλις έρθουν σε επαφή με τον ουρανίσκο μας.
Είναι από τα αρχαιότερα και από τα δημοφιλέστερα τρόφιμα στην ιστορία του ανθρώπου. Περιέχει σε υψηλά ποσά μαγγάνιο, συστατικό που σχετίζεται με την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του μυϊκού μας συστήματος. Ξεχωρίζει για την πληθώρα αντιοξειδωτικών που περιέχει (όπως φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα,ρεσβερατρόλη, ολιγοπροανθοκυανιδίνες).
Η πρόσληψή τους μάλιστα έχει συσχετιστεί με μια σειρά σημαντικότατες επιδράσεις στην καλή υγεία του οργανισμού, όπως προστασία της καρδιάς και των αγγείων, μείωση της οξείδωσης της LDL («κακής») χοληστερόλης, προστασία από τον σχηματισμό επιβλαβών θρόμβων στα αγγεία. Επίσης, συστατικά του σταφυλιού, ιδιαίτερα κόκκινων ποικιλιών, φαίνεται ότι έχουν αντιμικροβιακή δράση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου