Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

κι πάλι για τις εφορίες


Το Υπουργείο Οικονομικών ,αποφάσισε από τις αρχές Νοεμβρίου του 2011 ,να καταργήσει τα Τμήματα Ελέγχου των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών  Α’ και Β’ τάξης στις εφορείες και να μεταφέρει τις αρμοδιότητες τους σε μία και μοναδική Δ.Ο.Υ. Α’ τάξης, της οποίας η έδρα θα είναι η  πρωτεύουσα του κάθε νομού, επικαλούμενη την  αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών με την παράλληλη εξοικονόμηση προσωπικού. Άλλωστε η ενέργεια αυτή  απορρέει κι από τις δεσμεύσεις  της χώρας μας απέναντι στο 2ο μνημόνιο που υπογράψαμε. Αποτελεί δηλ εφαρμογή του επιχειρησιακού προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013  και το πόρισμα της επιτροπής του υπουργείου οικονομικών, προβλέπει την δημιουργία μιας εφορείας  σε κάθε νομό με ταυτόχρονο κλείσιμο τον υπόλοιπων Δ.Ο.Υ. Αυτό σημαίνει το κλείσιμο περίπου 200 ΔΟΥ.
Συγκεκριμένα για το Ν. Έβρου προβλέπεται η δημιουργία μιας Δ.Ο.Υ με έδρα την Αλεξανδρούπολη και την ταυτόχρονη κατάργηση των Δ.Ο.Υ Ορεστιάδας ,Διδυμοτείχου και Σουφλίου . Πάντοτε όμως μια «οριζόντια» εφαρμογή απόφασης   δημιουργεί άπειρα προβλήματα. Οι φορολογούμενοι του Βόρειου Έβρου, και κυρίως οι ελεύθεροi επαγγελματίες , οι  έμποροι υποχρεώνονται πια  να διανύουν τεράστιες αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Η πρωτεύουσα του νομού Έβρου ,  η Αλεξανδρούπολη,  απέχει πλέον των 190 km από το τελευταίο σημείο της χωρικής της αρμοδιότητας, το οποίο είναι και το τελευταίο σημείο της ελληνικής επικράτειας στα σύνορα Ελλάδας- Βουλγαρίας (Ορμένιο). Η πόλη της Ορεστιάδας απέχει 115 km από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και αυτή του Διδυμοτείχου 95 km
Ο Υπουργός Οικονομικών στην συνάντηση του Συνδέσμου και φορέων της περιοχής μας  , δήλωσε πως  δεν χρειάζονται πλέον οι  Εφορίες γιατί όλες οι υποθέσεις  θα διεκπεραιώνονται  μέσου του taxis. Η αλήθεια είναι όμως πως  η Δ.Ο.Υ. της Αλεξανδρούπολης ακόμη -όπως τόνισε  η πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Έβρου - δεν διαθέτει τα στοιχεία των φορολογουμένων των καταργηθεισών Δ.Ο.Υ. Επίσης,  ο κάθε ενδιαφερόμενος  από το Β. Έβρο είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει με δικά του έξοδα τους εφοριακούς από την Αλεξανδρούπολη, που θα κάνουν τον έλεγχο και έπειτα να επιστρέψει τους υπαλλήλους στην Αλεξανδρούπολη, καθώς δεν εγκρίνονται οδοιπορικά γι’ αυτούς από  την πολιτεία.
Μηηη μου πείτε !!! «ελκυστικό» επενδυτικό περιβάλλον !!!! ααααχ!!! Πότε !!! ερημοποίηση  , μαρασμός της παραμεθορίου περιοχής ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου