Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

για τα καλλιεργητικά δάνεια..

Την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα επαναχορήγησης καλλιεργητικών δανείων σε αγρότες ,από την ΑΤΕ ή από άλλο πιστωτικό φορέα ,επισημαίνουν σε κοινή τους επιστολή οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων  προς  την πολιτική ηγεσία του τόπου μας.
Παράλληλα, απευθύνουν αίτημα για παράταση κατά 6 τουλάχιστον μήνες της προθεσμίας για τη μετατροπή των συνεταιρισμών ,με βάση το νόμο Σκανδαλίδη , ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τις οφειλές των ΕΑΣ και ΑΣ προς τις επιχειρήσεις τους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων.
Ωστόσο τονίζουν στην επιστολή τους πως τον τελευταίο καιρό, η μεγάλη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά εν γένει και στις οικονομικές συναλλαγές του αγροτικού τομέα ειδικότερα, περιορίζει δραστικά τις δυνατότητες του Έλληνα παραγωγού να προμηθεύεται τα απαραίτητα αγροτικά εφόδια, καθιστώντας έτσι προβληματική την παραγωγή αγροτικών προϊόντων , τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Εδώ και χρόνια, ο αγροτικός τομέας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες των ελληνικών εξαγωγών. Με λίγα λόγια, αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες μας για ανάκαμψη, ανάπτυξη και αποκέντρωση. Συνεπώς, στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που βιώνουμε, η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει, ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.
Κουβέντα όμως για τις υψηλές τιμές των εφοδίων εδώ κι χρόνια ,πολύ περισσότερο μάλιστα τώρα ,σε  μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο αγροτικός πληθυσμός ,αλλά κι εν γένει  η χώρα μας.
Άραγε τι πρέπει να γίνει κάποια στιγμή ώστε κι ο αγρότης να απολαμβάνει ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Ζητούν επαναχορήγηση  καλλιεργητικών δανείων για να εισπράξουν άμεσα τα χρήματα τους ,όχι πως νοιάζονται για τον αγρότη ,τον παραγωγό κι όλα αυτά για πυλώνες  ,ανταγωνιστικότητα ,ασφαλή προϊόντα κ.α που επικαλούνται ,όταν στην χώρα μας εισάγονται το 85% των τροφίμων κι το 90% των ζωοτροφών.  Γνωρίζουν πολύ καλά πως αύξηση της ρευστότητας σημαίνει και αύξηση των εισαγόμενων  εφοδίων, όταν δυστυχώς τα περισσότερα σπόρια κι σχεδόν όλα τα φάρμακα είναι εισαγόμενα. 
Καμιά παρέμβαση , διαμαρτυρία που οδηγείται αυτή η χρόνια , λυμνάζουσα, επαναλαμβανόμενη , κατάσταση !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου