Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Αναστολή λειτουργίας των Δήμων



Διήμερη αναστολή λειτουργίας των Δήμων την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 ανακοίνωσε  η ΚΕΔΚΕ ,μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους; Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 30%. Οι πιστώσεις ,που ήδη είναι μειωμένες κατά 60% την τριετία 2009-2012 επιβεβαιώνουν  με τον πλέον δραματικό τρόπο ,την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου τονίζει η ΚΕΔΚΕ.
Οι νέες μειώσεις  ,συνεχίζει η ΚΕΔΚΕ , απειλούν όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης –Παιδικοί σταθμοί, Δημοτικά Ιατρεία ,Κοινωνικά Παντοπωλεία ,Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» ΚΑΠΗ κ.α –τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος ,την συντήρηση των σχολείων ,παιδικών χαρών ,πλατειών ,τις υποδομές και τις δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και αθλητισμού.
Οδηγούν τους Δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή Δημόσιο φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης  και τονίζει η ΚΕΔΚΕ  πως αν αυτό είχε γίνει στο σύνολο του Κράτους ,η γενική κατάσταση της χώρας θα ήταν καλύτερη και δεν θα υπήρχε ανάγκη για πρόσθετα επώδυνα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου