Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ολοκληρωμένη διαχείριση στα τεύτλα



Έπεσαν οι υπογραφές στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη του προγράμματος ενίσχυσης της ολοκληρωμένης διαχείρισης της τευτλοκαλλιέργειας. Μάλιστα εκτιμάται πως   το 2013 οι καλλιεργητές θα λάβουν το πρόσθετο πριμ για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση του 2012.
Αρχικά βγήκε η εγκύκλιος για τις καλλιεργητικές πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί και, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συγκομιδή, στις 11 Σεπτεμβρίου υπογράφτηκε η ΚΥΑ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα. Ήταν η τελευταία υπογραφή που χρειαζόταν για να γίνει η προκήρυξη και να αρχίσουν οι παραγωγοί την υποβολή αιτήσεων.
Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εκτιμάται ότι μετά τη συγκομιδή και πιθανότατα στις αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσουν οι περιφερειακές διευθύνσεις να δέχονται αιτήσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις προϋποθέσεις της ΚΥΑ για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, δεν συμπεριλαμβάνεται η συνεργασία του γεωργού με επιβλέποντα γεωπόνο, γιατί θεωρείται ότι την καλλιέργεια επιβλέπει το Γεωπονικό Τμήμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Επίσης, θα είναι υποχρεωτικό για τον τευτλοπαραγωγό να πιστοποιηθεί κατά Agro 2, πράγμα για το οποίο έχει ήδη ενημερώσει το αρμόδιο τμήμα της ΕΒΖ, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν εγκαίρως οι πιστοποιήσεις για το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου