Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης



Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. του Ομίλου ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 2,9 δισ. ευρώ προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), με σκοπό τη χρηματοδότηση για την έγκαιρη απόδοση των κοινοτικών ενισχύσεων που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους Έλληνες αγρότες.
Σύμφωνα με πληροφορίες , το ποσό περίπου 1 δισ. ευρώ που χρειάζεται για να καταβληθεί το μισό «τσεκ» ακόμα και στις 17 Οκτωβρίου, έχει βρεθεί από την Πειραιώς-ΑΤΕ. Να θυμίσουμε ότι κάθε χρόνο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάπτει σύμβαση με την Αγροτική Τράπεζα για να εξασφαλίσει το απαραίτητο ποσό για περίπου 50 μέρες, με τη μορφή δανείου και στη συνέχεια να το εξοφλήσει με τα χρήματα που θα στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πλέον, το βάρος πέφτει στην Πειραιώς-ΑΤΕ, η οποία φαίνεται ότι έχει βρει τον τρόπο να δεσμεύσει το συγκεκριμένο κεφάλαιο και ήδη η σχετική σύμβαση βρίσκεται στη διαδικασία των υπογραφών, περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την ημερομηνία που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως πρώτη μέρα πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου