Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

οι ...μνηστήρες της ΣΕΚΑΠ



Έληξε  η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την εξαγορά του 50,36% της ΣΕΚΑΠ από ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον φέρεται να έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον δύο εταιρείες. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της ελληνικής καπνοβιομηχανίας έχουν στείλει επιστολή προς τον σύμβουλο, στην οποία αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ότι προτίθενται να αναλάβουν οι ίδιοι τη λειτουργία της εταιρείας, εάν και αυτή η δεύτερη προσπάθεια πώλησής της αποβεί άκαρπη.
 Βέβαια, για να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση των εργαζομένων, θα πρέπει αφενός να κηρυχθεί άγονος και αυτός ο διαγωνισμός και αφετέρου να βρεθεί «ζεστό» χρήμα που χρειάζεται η εταιρεία προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση των εργαζομένων περιλαμβάνει διαγραφή χρεών και νέα χρηματοδότηση.
 Επί της διαδικασίας του διαγωνισμού, στόχος του ειδικού εκκαθαριστή και του συμβούλου είναι να ολοκληρωθεί η πώληση της καπνοβιομηχανίας, η οποία είχε «ναυαγήσει» στις αρχές της χρονιάς, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου