Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

κίνημα = φωτοβολίδα !!


«Φωτοβολίδα» χαρακτηρίζουν το κίνημα της πατάτας οι έμποροι της κεντρικής λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι σύντομα θα σβήσει, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να μειώσουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων , όπως δήλωσαν ότι θα κάνουν οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα.
 «Εμείς λειτουργούμε σε κλειστό χώρο, δεχόμαστε όλους τους ελέγχους, πληρώνουμε τους υπαλλήλους μας, φόρους και λογαριασμούς ρεύματος και νερού, ενώ οι πατάτες που διατίθενται στους δρόμους αυτές τις ημέρες πωλούνται χωρίς καν να υπάρχει έλεγχος. Επίσης, πρέπει να αποδίδεται ο ΦΠΑ και να μην τον καρπούνται ορισμένοι «εθελοντές», ισχυρίστηκε ο κ.Κουλούρης ,μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης.
Όχι θα σας αφήσουν   έτσι  οι μεσάζοντες  ,όταν  βλέπουν  ένα κίνημα    παραγωγών  ...           "χύμα " χτισμένο πάνω στην άμμο ,που σύντομα θα καταρρεύσει !! Όταν  αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ,πως η οργάνωση ,ο θεσμός -βρείτε τον εσείς αν διαφωνείτε με τις ομάδες παραγωγών -είναι η στέρεα βάση ,το εφαλτήριο ,ο σεβασμός του ιδρώτα  και του μόχθου της παραγωγής.
 «Πουλήστε απευθείας στα μανάβικα», λέει στους παραγωγούς ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας .Πως όμως  ,με ποια υποδομή και οργάνωση ,με ποιους θεσμούς συνάντησης ,συνέχειας  των παραγωγών με τον καταναλωτή ,με ευκαιριακές κινήσεις  ξεπουλήματος της φετινής σοδειάς κι του χρόνου… θα δούμε !!! Ή είναι τόσο  «εύκολο» τα μανάβικα να δεχτούν προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς !! Όχι φυσικά  ,στην γωνία παραμονεύει και παρακολουθεί  ο κίνδυνος κι είναι αδυσώπητος !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου