Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

αγροτικοί δρόμοι


  Κύριο μέλημα ,φροντίδα ,προτεραιότητα ,αυτή την περίοδο, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , του Δήμου Ορεστιάδας, οφείλει να είναι η συντήρηση και η  αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων. Με  την Χειμερινή περίοδο οι περισσότεροι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές. Αυτή την εποχή δραστηριοποιούνται όλες οι αγροτικές ασχολίες, από το Ορμένιο μέχρι το Θούριο..  Οι αγρότες όλοι βρίσκονται στα χωράφια , σπέρνουν ηλιόσπορα , τεύτλα ,λαχανικά  και σε λίγο βαμβάκια και αραβόσιτο.
Προϋπόθεση για να γίνεται  απρόσκοπτα η σπορά  είναι η συντήρηση των αγροτικών δρόμων. Εμείς δεν βλέπουμε να γίνονται εργασίες από μέρους του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση. Τα αγροτικά μηχανήματα του Δήμου τα βλέπουμε στο γκαράζ του Δήμου.  Απαιτείται άμεσα ,έστω και καθυστερημένα η ενεργοποίηση της Τ.Α  για την βελτίωση του αγροτικού δικτύου στα όρια του Δήμου μας. Η περιοχή μας είναι κατεξοχήν αγροτική, από εκεί περιμένει εισόδημα  ο τόπος μας. Οι Αγροτικοί δρόμοι πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα, έχουν σχέση με τον αγρότη ,τον πρωτογενή τομέα ,που τόσα πολλά λέμε και ακούμε. Οι παραγωγοί έχουν ανάγκη τώρα τα έργα αποκατάστασης ,βελτίωσης. δρόμους για να πάνε στα κτήματα τους. Τώρα χρειάζονται την αρωγή του Δήμου και τον μήνα Σεπτέμβρη ,με τις χειμερινές καλλιέργειες και την συγκομιδή της σοδειάς.
 Μάλιστα όλοι μας γνωρίζουμε ότι χρηματοδοτήσεις για την  αγροτική οδοποιία   κάθε χρόνο υπάρχουν ,στέλνονται προς το Δήμο αρκεί να αξιοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Μάλιστα καλό θα ήταν σε συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών κοινοτήτων ,Τοπικών Συμβουλίων  , να υπάρχει ένας προγραμματισμός για την κατασκευή με υποδομή ,κάθε χρόνο, σε κάθε Δημοτική κοινότητα ή οικισμό , ενός κεντρικού αγροτικού δρόμου, μιας κεντρικής αρτηρίας ,ώστε σύντομα η  προσβασιμότητα στις καλλιέργειες να είναι γρήγορη ,αποτελεσματική και χωρίς προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου