Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

για το ΔΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ορεστιάδας  μίλησε για την δημιουργία   περιφερειακής  ενότητας  Β. Έβρου  ο Δήμαρχος κ. Μουζάς Δημήτριος. Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία  όμορφα ακούγεται !!!!!! Σημαίνει πως  ΙΚΑ ,ΔΟΥ, Ειρηνοδικείο ,Πρωτοδικείο  κτλ  θα παραμείνουν  στον Β. Έβρο. Κι ίσως μάλιστα κάποιοι να ονειρεύονται πως  στην έδρα αυτής της περιφερειακής ενότητας θα μεταφερθούν ενδεχόμενα κι άλλες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη.  Κι όμως ,όλες αυτές οι αλλαγές ,οι καταργήσεις υπηρεσιών ,οι μεταρρυθμίσεις  ,είναι αποφάσεις που  ψηφίστηκαν από την πολιτεία ,χωρίς να υπάρχει καμιά αντίδραση από  τοπικούς φορείς πχ Δήμο Ν. Ορεστιάδας ,από κανένα. Κανείς δεν σκέφτηκε τότε  την γεωγραφία του Νομού μας, την ερημοποίηση της περιοχής ,την εγκατάλειψη, την υπολειτουργία πολλών υπηρεσιών.
Κανείς δεν κατέθεσε μια οργανωμένη με επιχειρήματα πρόταση , για την απαξίωση της περιοχής μας ,για την συγκράτηση του πληθυσμού ,των υπηρεσιών στο τόπο μας ,για την διαφαινόμενη αύξηση της ανεργίας ,για την φτώχεια που έρχεται.  Αν αναλογιστούμε μάλιστα την διαμάχη παλαιότερα για την έδρα του Επαρχείου Β. Έβρου , εύκολα συμπεραίνουμε πως  είμαστε άξιοι της τύχης μας ,πως για μια ακόμη φορά θα θυμηθούμε την ψαλ.136 «…επί τον ποταμών της Βαβυλώνος εκεί εκαθήσαμεν και εκλαύσαμεν….» Είναι δύσκολο ακόμη κι σήμερα να γυρίσουμε σελίδα.  Είναι εύκολο όμως…. να δημιουργείς  εντυπώσεις με κούφιες προτάσεις ,χωρίς το αυτονόητο τον εμπλουτισμό δηλ της πρότασης με επιχειρήματα γραπτά ,μελέτες και στοιχεία που να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα !!!! Κι το εύκολο είναι να παραπέμπεις το θέμα σε επιτροπές εξέτασης συζήτησης κιιιι έχει ο Θεός …το εξετάζουμε!!!!  ή να δείχνεις την συμπαράσταση σου μέσα από ένα ψήφισμα ,ότι συμμερίζεσαι «τάχαμου» την αγωνία για το μέλλον και την προοπτική του τόπου αλλά και τον εργαζομένων σε αυτές  τις υπηρεσίες !!!!!!!
Είναι εύκολο να « παίζεις » με τον πόνο και την αγωνία ….   
Όμως αφήστε κι κάτι  , μη τα ξευτελίζεται όλα ,δεν αποτιμώνται όλα στο βωμό της καρέκλας κι της εξουσίας ,των ψηφισμάτων κι των επιτροπών ….. υπάρχουν άνθρωποι …έστω κι λιγοστές αξίες !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου