Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Για το ΔΣ της 18-01-11 του Δ.Ορεστιάδας


Μιζέρια μοιράστηκε από μέρους του Δημάρχου ,στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας. Θα διαχειριστούμε « την απόλυτη μιζέρια » τόνισε σε μια προσπάθεια  περιορισμού των προσδοκιών των δημοτών μας από το ξεκίνημα κιόλας της νέας δημαρχιακής του θητείας. Καμιά πρόταση ,σκέψη ελπιδοφόρα για το μέλλον και την προοπτική του τόπου  μας, αλλά εξέφρασε την άποψη πως η λέξη απόγνωση θα κυριαρχεί πλέον παντού.  Λησμονεί όμως πως το περιβάλλον της απόγνωσης δημιουργείται στους δημότες μας από  τις  ενέργειες και τις παραλήψεις  της δημοτικής αρχής. Εκτός προγράμματος ο Δήμος μας από το «βοήθεια στο σπίτι», τον Δεκέμβρη του 2010 από λάθη και παραλήψεις τους που είχαν και οικονομικό  κόστος και τώρα εσπευσμένα  τρέχουν να προλάβουν την διασφάλιση  συνέχισης  του προγράμματος. 
Ακόμη η πρόταση του Δημάρχου για την  διατήρηση του ΔΑΚΟ ( Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ορεστιάδας )   με αποκλειστική αρμοδιότητα τον αθλητισμό και τις αθλητικές υποδομές ,ως αυτοτελούς  νομικού προσώπου  απορρίφτηκε από το ΔΣ μια  και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την αυξημένη πλειοψηφία των 22 ψήφων που απαιτεί. Δεν είχε δυστυχώς η δημοτική αρχή μια αιτιολογημένη πρόταση  διατήρησης του ΔΑΚΟ αλλά όπως φάνηκε κρυβόταν άλλα τερτίπια διανομής εξουσίας.
 Για τις  15 Φεβρουαρίου ορίστηκε η δημοπράτηση του έργου προσθήκης ορόφου στο 1ο δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας, προϋπολογισμού 940.000 ευρώ. Στην  πρώτη δημοπρασία δεν υπήρχαν προσφορές λόγω της αποχής  από τις δημοπρασίες δημοσίων έργων των εργοληπτικών εταιρειών, που είχε αποφασίσει το Τ. Ε. Ε. Κι όμως σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν τα δημοτικά σχολεία Πύργου ,Λεπτής Θουρίου ,Σάκκου που είναι άδεια ,αργοπεθαίνουν. Μήπως θα  ήταν φρόνιμο να εμπλουτίσουμε να ενισχύσουμε λίγο τα περιφερειακά σχολεία ,να μείνουν τα παιδιά εκεί  και να μη στοιβάζονται σε προσθήκες αιθουσών ,ανέγερση νέων ορόφων !!   Τα υπόλοιπα θέμα  που απασχόλησαν το ΔΣ  ψηφίστηκαν ομόφωνα εκτός από δύο που αποσύρθηκαν και αφορούσαν εντάξεις έργων αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Τριγώνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου