Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Συνέχεια ΔΣ Ορεστιάδας 08-02-11

Τα αριθμητικά δεδομένα των σχολείων μας ,της 2βάθμιας εκπαίδευσης  είναι ικανοποιητικά  ,τόνισε ο Προϊστάμενος του γραφείου Ορεστιάδας. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναδιάρθρωσης του σχολείου ,με στόχο  οι σχολικές μας μονάδες να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας.
Ειπώθηκε ακόμη στο ΔΣ πως από τις συντμήσεις των γραφείων 1βάθμιας και 2βάθμιας εκπαίδευσης στόχος είναι η δημιουργία και μιας διεύθυνσης με έδρα την πόλη μας, που θα εξυπηρετεί τα σχολεία του Βόρειου Έβρου.
Στο Δήμο μας λειτουργούν 10 σχολικές μονάδες 2βάθμιας εκπαίδευσης ,ένα σχολείο 2ης ευκαιρίας ,Εσπερινό Γυμνάσιο  και Λύκειο. Ακόμη στο  Γυμνάσιο ,Λύκειο Ν.Βύσσας φοιτούν 50  και 51 μαθητές  αντίστοιχα ,στο  Γυμνάσιο Ρυζίων 45 μαθητές  ,του Κυπρίνου 30 μαθητές ,στο Γυμνάσιο ,Λύκειο Δικαίων 35 και 33 μαθητές αντίστοιχα.
Από μέρους των συνδικαλιστικών οργάνων  των  δασκάλων και των καθηγητών τονίστηκε πως ,το θέμα είναι πολιτικό και ως πολιτικό οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε. Μέχρι τώρα το 6θέσιο δημοτικό σχολείο ήταν το ιδανικό τώρα μιλούν πλέον για 12θέσιο σχολείο με τις προσθήκες ξένων γλωσσών ,γυμναστικής  ,θεάτρου κτλ. Τα σχολεία μας πρέπει να παραμείνουν 6θέσια ,για Εθνικούς λόγους  ,αλλά και για την ανάκαμψη , συγκράτηση της εισροής μαθητών στα σχολεία της πόλης που είναι υπερπλήρη. « Η πολιτική του Υπουργείου οδηγεί στην διάλυση των πάντων ,νομιμοποιεί τις ελαστικές εργασίες ,μειώνει τις επιχορηγήσεις πάνω από το 50%,διαλύει οποιαδήποτε ενισχυτική δομή στα σχολεία ,αφαιρεί τις ίσες ευκαιρίες. Δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων ,σπαταλά χρήματα του ΕΣΠΑ  σε διαφημίσεις και γκάλοπ   ,δρομολογεί την αφαίρεση των μαθημάτων ιστορίας ,Θρησκευτικών και Αρχαίων Ελληνικών. Επίσης κλείνει το αθλητικό σχολείο της πόλης μας . Προτείνει η ηγεσία του Υπουργείου  τα πολυδύναμα σχολεία ,σαν τα πολυδύναμα αστυνομικά τμήματα που αμέσως τα κατήργησε η επόμενη ηγεσία με την επαναφορά του αστυνομικού στην γειτονιά Ακόμη πρέπει να δούμε τα σχολεία της πόλης  μας γιατί τα περιφερειακά Γυμνάσια και Λύκεια  είναι και λειτουργούν άψογα από υλοτεχνική υποδομή. Όχι στις καταργήσεις ,συγχωνεύσεις σχολείων. Μόνο οικονομικοί είναι οι λόγοι των συγχωνεύσεων . Ο προϋπολογισμός για την παιδεία ,το 2,75 % αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Για την Β! ΕΛΜΕ στόχος είναι η ανάπτυξη και η στήριξη του σχολείου. Εύκολα κλείνει ένα σχολείο ,πολύ δύσκολα όμως ανοίγει. «από τον καρπόν αυτόν επιγνώσατε αυτούς » διάλυση θα φέρουν και τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου