Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Έκτακτο ΔΣ 17-02-11 Ορεστιάδας


Θέλουμε  μια Δημοτική Αρχή που να πρωτοπορεί ,να έχει άποψη ,να αφουγκράζεται τους Δημότες ,να μη κρύβετε πίσω από τις φωνές Δημοτικών Συμβούλων. Να εκφράζει με αποφασιστικότητα  συγκεκριμένες  θέσεις  και δημιουργικές προτάσεις  προς όφελος των Δημοτών  και αυτής της τόσο ευαίσθητης Εθνικά περιοχής μας. Να μη εθελοτυφλεί ,να μη  επιλέγει το δρόμο της σιωπής αλλά να πρωτοστατεί στην διαφύλαξη των συμφερόντων του τόπου μας. Να μη επιζητά αντισταθμιστικά οφέλη ,όταν το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων που εκφράζουν την κοινωνία ,δεν επιθυμεί ούτε  τα κέντρα υποδοχής και ασύλου λαθρομεταναστών.  Υπάρχουν αξίες που δεν ανταλλάσσονται με αντισταθμιστικά οφέλη ,όποια και αν είναι αυτά.
Κανείς μας δεν επιθυμεί  ,πράγματι ,να βλέπει μωρά  ,μικρά παιδιά ,ανθρώπους ταλαιπωρημένους ,πίσω από ένα φράχτη . Όπως και κανείς μας όμως δεν θέλει ,να μένει ,να ζει σε μια περιοχή που καθημερινά επιπόλαιες αποφάσεις την υποβαθμίζουν  την  σέρνουν  σε μαρασμό , την οδηγούν σε μη αντιμετωπίσιμες  μελλοντικά δυσάρεστες καταστάσεις .
Επιτέλους  ως Δήμαρχος της πόλης οφείλεται να είστε σαφής ,ξεκάθαρος   και να τοποθετείστε πρώτος στα Δημοτικά Συμβούλια με τεκμηριωμένη διαφανή πρόταση που να αγκαλιάζει  τις σκέψεις , τις αγωνίες ,την ελπίδα των δημοτών μας.  Κανείς δεν περιμένει το λάθος σας ,όπως ειπώθηκε στο Συμβούλιο από μέρους του Συνδυασμού σας,  για να το εκμεταλλευτεί . Είναι δυνατό να ακούγονται τόσο «φτηνές » τοποθετήσεις που αφορούν το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας. Τέτοιου είδους  τοποθετήσεις  ανήκουν στο χθες. Απεναντίας νιώθουμε ότι οφείλει  ο Δήμαρχος  να αναλύει ,να προτείνει ,να συνθέτει  ,να μη υποκύπτει στα όποια μέτρα  με τον ισχυρισμό πως είναι αναπόφευκτα , προβάλλοντας μάλιστα  ή διεκδικώντας αμέσως ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή μας. Πάρα πολύ εύστοχη ήταν η απάντηση  Περιφερειακού Δημοτικού συμβούλου ,πως τα οφέλη από το κέντρο κράτησης Λαθρομεταναστών  του Φυλακίου τελικά , ήταν  2 καθαρίστριες ,οι οποίες μάλιστα είναι απλήρωτες ακόμη από πέρυσι.
Οι δημότες μας δεν επιθυμούν ούτε τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών  ,ούτε πολύ περισσότερο τα κέντρα υποδοχής και ασύλου. Οι λόγοι αυτονόητοι  ,έχουν εξηγηθεί στο έπαρκο από  όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους  ,φορείς κτλ που συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Ορεστιάδας .  
Στον ισχυρισμός σας ,πως αποτελούν πλέον   νόμο του Κράτους τα δύο κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών στο  Νομό μας ,υπάρχει και ο αντίλογος πως η συντονισμένη από  μέρους σας προσπάθεια και θέληση  και η  δεδομένη στήριξη που έχετε από  την τοπική κοινωνία οδηγεί σε άλλες επιλογές και αποτελέσματα ,προς όφελος του τόπου μας. Αρκεί να το θέλετε και εσείς ως Δημοτική Αρχή.  Όλοι ήταν ενημερωμένη  για το τι μέλλει γενέσθαι  στον τόπο μας ,εκτός από τον Δήμαρχο ,που έδινε αγώνα στην μη λήψη απόφασης.
Δήμαρχε κάντε κάτι !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου