Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Γεωργία με Ταυτότητα

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη   ,Αρη Γιαννακίδη   στην ημερίδα  που είχε ως θέμα την ενημέρωση των καπνοπαραγωγών της Περιφέρειας Ανατ.Μακεδονίας και Θράκης . Η ημερίδα διοργανώθηκε στις 02-02-11 στην Περιφερεική Ενότητα Ροδόπης.
«Κύριε πρόεδρε,
Σε μία εποχή ανατροπών και ανακατατάξεων, ο πρωτογενής τομέας καλείται να συνδιαμορφώσει τη νέα πραγματικότητα, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια της χώρας να δημιουργήσει μία νέα προοπτική ανάπτυξης και προκοπής.
Δεν είναι νέο να πει κανείς ότι ο αγροτικός κόσμος σήμερα, έχει στην πλειοψηφία του οδηγηθεί σε αδιέξοδο, αφού τα όσα μέχρι σήμερα θεωρούσαμε, και κακώς πολλές φορές, ως δεδομένα έχουν ανατραπεί.
Η μικρομεσαία αγροτιά απευθύνει καθημερινά κραυγή αγωνίας. Κραυγή επιβίωσης.
Και όλοι πλέον παραδέχονται πως αν εξαφανιστεί η αγροτιά, αν η χώρα πάψει να παράγει τότε δεν υπάρχει μέλλον για κανέναν.
Ήρθε λοιπόν η ώρα των ρήξεων και των τομών. Και χαίρομαι που σήμερα εδώ βρίσκονται άνθρωποι που γνωρίζουν απλά πως οι αλλαγές στον πρωτογενή τομέα, υποχρεωτικά περνούν μέσα από την αναδιάρθρωση του συνεταιριστικού κινήματος.
Ενός χώρου που παγκοσμίως διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και που στην δική μας χώρα δυστυχώς παρακμάζει.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχει αξιολογήσει την ανάγκη να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσουμε σ’ ένα νέο σχέδιο αναδιαρθρώσεων, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η επανασύνδεση της παραγωγής με τις ανάγκες της αγοράς.
Στόχος μας και στον πρωτογενή τομέα, η Περιφέρεια μας να αποκτήσει αναγνωρίσιμη, διεθνή και ευδιάκριτη ταυτότητα. Με προϊόντα ποιοτικά και πιστοποιημένα τα οποία θα απευθύνονται τόσο στην εγχώρια, αλλά κυρίως στην διεθνή αγορά.
Μέσα από μία σειρά διαβουλεύσεων με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολύ σύντομα θα συνδιαμορφώσουμε την πρόταση μας, η οποία θα ενταχθεί στο γενικότερο αναπτυξιακό πλαίσιο μιας ενιαίας Περιφέρειας, που θα αξιοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, θα τιμά την παραδοσιακή της κουλτούρα και θα προχωρά μπροστά με στερεά βήματα στο μέλλον.
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Σας ευχαριστώ πολύ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου