Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ

Δημιουργία «καλαθιού αγροτικών προϊόντων » σε κάθε περιφέρεια της χώρας μας ,το οποίο θα περιέχει τα τοπικά ,παραδοσιακά προϊόντα της Ελληνικής γης και θα βασίζεται στο τρίπτυχο «ταυτότητα ,ποιότητα ,αειφορία».Το καλάθι αυτό θα είναι ενταγμένο σε ένα περιφερειακό σχέδιο ,με ορίζοντα δεκαετίας. Στόχος η βελτίωση του εισοδήματος του παραγωγού ,η δημιουργία θέσεων εργασίας.
 Για τη χρηματοδότηση αυτής της πρωτοβουλίας  υπάρχουν  διαθέσιμοι πόροι  κυρίως από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» , τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, το νέο Αναπτυξιακό Νόμο και το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, που από τον προσεχή Μάρτιο θα χορηγούν χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες.
Οι Διατροφικές Συμπράξεις που θα δημιουργηθούν ανά Περιφέρεια και στις οποίες θα συμμετέχουν η διοίκηση κάθε Περιφέρειας, οι Δήμοι, οι παραγωγοί, οι συσκευαστές, οι ξενοδόχοι και οι έμποροι αγροτικών προϊόντων και εφοδίων. Στόχος αυτών των συμπράξεων θα είναι να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση του αγρότη και να προωθήσουν τα προϊόντα στην εσωτερική και διεθνή αγορά.
Ακόμη η δημιουργία  δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων σε όλες τις περιφέρειες ,οι επικείμενες  αλλαγές στις συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας ,η  δημιουργία διεπαγγελματικών οργανώσεων ,
η δημιουργία μητρώου εμπόρων αγροτικών προϊόντων ώστε να χτυπηθούν οι μεσάζοντες και οι στρεβλώσεις στην αγορά,θα  συμβάλλουν στην βελτίωση  της ποιότητας των προϊόντων και  στην πολυπόθητη ανάπτυξη της γεωργίας προς όφελος του παραγωγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου