Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Δημάρχων


Επιτάχυνση της έκδοσης των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν σε θέματα λειτουργίας των δήμων της χώρας, απόδοση πόρων που θα συνοδεύουν τις αρμοδιότητες των νέων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και ενημέρωση για θέματα σχετικά με τις δημοτικές επιχειρήσεις ζήτησαν, μεταξύ άλλων, οι αιρετοί των δήμων και των περιφερειών που συμμετείχαν στην 3η συνάντηση διαλόγου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η ΚΕΔΚΕ.
«Περιμένουμε τον οικονομικό ''Καλλικράτη''. Δεν φτάνει μόνο ο διοικητικός, για να δούμε καλύτερες μέρες» είπε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην προσφορά των ελληνικών κοινοτήτων στη δημιουργία του ελληνικού κράτους και τόνισε ότι «πολλά λεφτά μεν δεν υπάρχουν, αλλά με τις απαραίτητες αλλαγές στη διακυβέρνηση μπορεί να δημιουργηθεί εκ νέου κοινωνικός πλούτος στη χώρα μας και στις κοινότητες του καθενός μας».
Την υποστήριξή του στην υλοποίηση του σχεδίου «Καλλικράτης» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ωστόσο έκανε λόγο για ασάφεια αρμοδιοτήτων και έλλειψη πόρων. «Ως ένας από τους 13 μικρούς πρωθυπουργούς της χώρας, νιώθω ξυπόλητος στα αγκάθια» τόνισε χαρακτηριστικά.
 Την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στην επιτροπή κοινωνικής διαβούλευσης, το συμβούλιο μεταναστών, τα νομικά πρόσωπα των δήμων, ακόμη και το επιχειρησιακό τους σχέδιο ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, κ. Θέμης Μπαλασόπουλος.
 Οι εργασίες της συνάντησης συνεχίστηκαν με αναφορές σε ζητήματα προγραμματισμού, οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου