Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Για το ΔΣ 16-02-11 Ορεστιάδας


Τα ίδια και τα ίδια ερωτήματα των Δημοτικών συμβούλων  προς την Δημοτική αρχή   ,στο Δημοτικό Συμβούλιο  της 16-02-2011.  Ερωτήματα τα οποία μπορούν να απαντήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου μετά από μια επίσκεψη του κάθε Δημοτικού Συμβούλου και να έχουν αν θέλετε μια πολύ πληρέστερη  ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Κυριάρχησε  η λακκούβα στους δρόμους ,το πράσινο ,η δενδροφύτευση ,τα διπλοπαρκαρίσματα στους δρόμους , ο φωτισμός ,η ασφαλτόστρωση , η καθαριότητα κα. « Να ευγνωμονούμε τον Δήμαρχο Βαρσαμακίδη που στο παρελθόν  πρώτος ασφαλτόστρωσε όλους τους δρόμους »  ήταν η απάντηση του Δημάρχου και «πως η προσπάθεια μας στρέφεται τώρα πλέον στην καλύτερη συντήρηση των δρόμων της πόλης». Από την πλευρά  των περιφερειακών Δημοτικών Συμβούλων εύστοχα  ειπώθηκε η παρατήρηση πως όλες οι ερωτήσεις περιστρέφονται γύρω από το  ιστό της πόλης. Λησμονούμε φαίνεται πως ο Δήμος μας επεκτείνεται  από το Ορμένιο μέχρι το Θούριο  τώρα πια. « Ο φωτισμός ,η εικόνα της TV  που δεν φτάνει σε πολλά χωριά του Τριγώνου , το δρομολόγιο του λεωφορείου του πρώην Δήμου Τριγώνου  που μετέφερε κάθε Παρασκευή τους  κατοίκους από το Θεραπειό και  την Μιλιά στο ΚΥ Δικαίων  και δεν  πραγματοποιείται  πλέον  , για τις εργαζόμενες γυναίκες  στα ταπητουργεία  της περιοχής μας , ( Ν.Βύσσα ,Στέρνα ,Αμπελάκια ) που αμείβονται με «τον κόμπο» που μετά την αναστολή λειτουργίας των ταπητουργείων  ,είναι πλέον δίχως εργασία  ,για την μείωση των δρομολογίων του ΟΣΕ  κα»  ,ήταν οι κυρίαρχες ερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων του Δήμου μας.
 Η αποφυγή συζήτησης πολλών ουσιωδών θεμάτων  ( σχολές ταπητουργίας ,δρομολόγια ΟΣΕ  ) από μέρους της Δημοτικής Αρχής , παραπέμπονται σε ψηφίσματα  και μάλιστα όποιος θέλει μπορεί να καταθέτει το ψήφισμα του. Πολύ εύστοχα τονίστηκε από τον  επικεφαλής του συνδυασμού  «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή »  πως το ψήφισμα  οφείλει να είναι κοινό για να έχει δύναμη  και να τίθεται προς ψήφιση στο ΔΣ ή να ανατίθεται σε επιτροπή για επεξεργασία και κατάθεση προς ψήφιση. Είναι πολύ σημαντικό ένα ψήφισμα , περικλείει αξία μέσα του ,συμπυκνώνει την αγωνία μιας περιοχής ( πχ δρομολόγια ΟΣΕ ) αλλά και το φόβο της ανεργίας ( εργαζόμενες στα ταπητουργεία ),δείχνει την ενεργό συμπαράσταση και  δεν αποτελεί  μια τυπική διαδικασία ,ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου